Diferencies ente revisiones de «Almadén»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: locomotores => llocomotores
m →‎Academia de Mines: correiciones, replaced: treslladar a → treslladóse a
Llinia 96:
En 1785 amplíense les enseñances, inaugurándose un edificiu fayadizu pa la dómina, nel qu'amás de recibir enseñanza, moren los alumnos en réxime d'internáu. Nesta dómina inicial salen de les sos aules profesores y alumnos tan brillosos como [[Fausto Delhuyar]], descubridor del [[wolframiu]], y [[Andrés Manuel del Río]], descubridor del [[vanadiu]], qu'enllanten dambos nel Nuevu Mundu los más modernos métodos de la dómina en minería. Tamién, en 1785, aplicar por primer vegada n'España'l [[Llogaritmu|cálculu logarítmicu]], pal resolución de problemes que plantegaben l'estudiu de la xeometría soterraña.
 
L'Academia d'Inxenieros treslladartreslladóse a [[Madrid]] en 1835, esta tresfórmase y reorganizar como Escuela de Capataces de Mines, rixéndose pol reglamentu de 1841, pasando darréu a ser Escuela de Facultativos de Mines y Fábriques Mineralúrgicas y Metalúrxiques.
 
En virtú d'Orde Ministerial de 20 de xunu de 1962, pasó a denominase Escuela de Peritos de Mines y Fábriques Mineralúrgicas y Metalúrxiques. Dempués de cambeos nes sos enseñances y denominación, según na dependencia orgánica. En 2010, y sol amparu del [[Procesu de Bolonia]] empezar a impartir les nueves titulaciones de grau.<ref name="titulosgrado">{{cita web|títulu=Escuela de Minería ya Inxeniería Industrial de Almadén|url=http://www.uclm.es/cr/EUP-ALMADEN/index.asp|obra=Universidá de Castiella-La Mancha|fechaaccesu=17 de marzu de 2012}}</ref>