Diferencies ente revisiones de «República de les Islles Xóniques»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: #\b(re(l))(ación|aciones)\b#ui => $1$2$3
m [Bot] Reemplazu de testu (-Alejandro +Alexandru)
Llinia 56:
 
== El periodu rusu ==
El 21 de marzu de 1800, los Imperios [[Imperiu rusu|Rusu]] y [[Imperiu otomanu|Otomanu]] alcordaron pol [[Tratáu de Constantinopla (1800)|Tratáu de Constantinopla]] crear la república federativa de los Siete Islles. El zar [[AlejandroAlexandru I de Rusia|AlejandroAlexandru I]] convertir nel proteutor oficial de la nueva república ente que el [[Sultán]] [[Selim III]] caltién la soberanía nominal en cuenta de un tributu de 75.000 [[piastra|piastres]] que tenía de pagar al zar cada trés años.
 
Por causa de la so importancia estratéxica Rusia unvia una fuercia d'ocupación a la república que s'instala en Leucas, pero los cañones de tierra siguen so la responsabilidá d'un funcionariu turcu designáu específicamente pol Divan.
Llinia 73:
== El periodu francés ==
 
En 1806 la posición rusa ye cada vez menos sólida nes islles. [[Alí Pashá de Yánina|Alí Pashá]] suaña con aumentar les sos posesiones apoderándose de les islles. Unvia pa ello a los sos secretário, Mehmet Guerini a entrevistase con Napoleón en Tilsit col fin de consiguir l'aval de Francia a los sos proyeutos. Coles mesmes Napoleón ufierta al zar AlejandroAlexandru I les islles Xóniques en cuenta de el so sofitu. Finalmente l'archipiélagu pasa a formar parte de Francia cola firma del [[Tratáu de Tilsit]] en [[1807]]. n'agostu de 1807 el xeneral [[César Berthier|Berthier]] llega a Corfú y anuncia al senáu que les islles pasen a tar so proteición francesa. Nada camuda nel funcionamientu constitucional, alministrativu o xudicial de la República. Berthier integra dientro de les sos tropes regulares a dellos miles d'albaneses espulsaos del continente por Alí Pachá. El coronel Minot queda encargáu d'entamar esti ''reximientu albanés'' que tien como misión defender les islles yá que Napoleón dio orde de que nengún '' soldáu francés, italianu o napolitanu '' facer. La esperiencia ye un fracasu: el albaneses, más avezaos a la guerrilla de monte, nun acepten con facilidá la disciplina militar. Llegar a remontar en numberoses ocasiones, como n'ochobre de 1809 cuando los británicos apoderar de les islles.
 
== El periodu británicu ==