Diferencies ente revisiones de «Distancia focal»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Estilu habitual na nuesa wiki
m Correiciones
Llinia 28:
 
* Llargor focal de postrera (BFL) o la distancia focal posterior (BFD) (s'F ') ye la distancia dende'l vértiz de la última superficie óptica del sistema (S2) hasta'l puntu focal posterior (F').
Pa un sistema ópticu nel aire, el llargor focal efectiva (F y F ') da la distancia de lantre y detrás de los planes principales (H y H') hasta los centros de coordinación correspondientes (F y F '). Si'l mediu circundante nun ye aire, entós la distancia multiplicar pol índiz de refraición del mediu (n ye l'índiz de refraición de la sustanzasustancia de la que ta fecha la lente en sí; n1 ye l'índiz de refraición de cualquier mediu delantre de la lente; n2 ye'l de cualquier tipu de soporte na parte posterior de la mesma). Dellos autores denominen estes distancies les distancies focales delantreres / traseres, estremándoles de les distancies focales delantreres / traseres que se definieron enantes. [1]
 
Polo xeneral, el llargor focal o EFL ye'l valor que describe la capacidá del sistema ópticu pa enfocar la lluz, y ye el valor que s'utiliza pa calcular l'ampliación del sistema. Los otros parámetros utilizar na determinación na que se va formar una imaxe d'una posición d'oxetu dada.