Diferencies ente revisiones de «Estáu Llibre Irlandés»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: Anglu-Irlandés => Anglo-Irlandés
m iguo plurales
Llinia 60:
El primer ministru d'Irlanda del Norte, James Craig, falando al Parllamentu n'ochobre de 1922, espresó qu'una vegada pasara'l 6 d'avientu empezaba'l mes pa decidir si xuníense o non al Estáu Llibre Irlandés. Pa Craig yera por demás importante que la decisión tomárase lo antes posible depués del 6 d'avientu. El 7 d'avientu de 1922 (un día dempués del establecimientu del Estáu Llibre), el Parllamentu demostró ensin vacilación la so posición de nun xunise al Estáu Llibre Irlandés, faciendo la siguiente presentación al rei:
 
{{cita|BIEN ATENTA SOBERANU, nós, Los sos más obedientes y lleales súbditos, ellos Senadores y Comunes d'Irlanda del Norte en xunta parllamentaria... rogamos a La so Maxestá que los poderes del Parllamentu y el Gobiernu del Estáu Llibre Irlandés nun sían estendíos a Irlanda del Norte.|}}
 
El 13 d'avientu de 1922, el primer ministru Craig dirixir al Parllamentu comunicándo-yos que'l rei respondiera a la so comunicación. D'esta forma'l Parllamentu d'Irlanda del Norte decide nun xunise al nuevu Estáu Llibre Irlandés y permanecer xuntu al Reinu Xuníu.