Diferencies ente revisiones de «Busan»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: dispon => dispón
m iguo testu: qu'el => que'l
Llinia 219:
== Turismu ==
 
Unu de los mayores curiosos locales de Busan son los sos seis [[sablera|sableres]]. Puesto que el clima ye más nidiu quque'ell d'otres zones de Corea del Sur, convirtiéronse nun destín turísticu nacional. Cuasi toes elles tán dientro d'un ambiente urbanizáu. La más popular atopar nel distritu de Haeundae, arrodiada por un paséu marítimu y hoteles de luxu, que ye consideráu destín familiar. Cerca d'ella ta'l [[Acuariu de Busan]], el más grande del país con más de 250 especies esibíes. Tamién ye famosa la sablera de Gwangalli, cerca de la [[ponte Gwangan]] (el segundu más llargu de Corea), con un ambiente xuvenil.
 
El gobiernu de la ciudá entamó un plan de llimpieza p'amenorgar la contaminación de l'agua de les sableres, pos dalgunes d'elles tán cerca del puertu.
Llinia 293:
Si suma la llinia adicional de [[metro llixeru]] que coneuta la metrópolis cola vecina [[Gimhae]], al cargu de una empresa privada, el total xube a 133,4 kilómetros y 128 estaciones.
 
Toles señales de la rede tán escrites en coreanu y n'inglés, de la mesma quque'ell indicadores d'estación, correspondencies y salíes. Na megafonía úsase tamién el xaponés y el mandarín. Pa facilitar el so usu, toles estaciones tán numberaes y el primer númberu correspuende a la llinia.
 
=== Tresporte aereu ===