Diferencies ente revisiones de «Cancha de tenis»

Ensin cambiu de tamañu ,  hai 3 años
m
iguo testu: qu'el => que'l
Contenido eliminado Contenido añadido
m Estilu habitual na nuesa wiki
m iguo testu: qu'el => que'l
Llinia 44:
La carauterística esencial de la pista de verde ye la irregularidá del bote. La pelota non solo bota baxu y rápido, sinón que bota de manera irregular, camudando los altores y direiciones. Esto lleva a un tipu de xuegu basáu na [[volea]] (golpe d'aire) qu'evite'l bote, pa volver pasar la pelota con tiros que provoquen un bote baxu ([[slice]]), porque ye bien alta la probabilidá de que'l bote irregular de la pelota, provoque un error.
 
Cada vez son menos los campos de verde qu'esisten pa prauticar tenis, tratándose d'una superficie en claru retrocesu, pero de gran valor tradicional pal tenis profesional. D'ellí quque'ell [[Campeonatu de Wimbledon]] (Inglaterra), un tornéu que se xuega sobre yerba seya consideráu'l más importante del mundu. [[Australia]] consideróse tamién un país d'ampliu desenvolvimientu del tenis sobre verde.
 
=== Magre, polvu de lladriyu o tierra batida ===
Llinia 83:
=== Madera ===
 
Magar ser la superficie preferida pa la práutica del [[jeu de paume|tenis real]] (o '' «jeu de paume»)'', ancestru direutu del tenis, la superficie de madera ye desaxeradamente rara. Ye la superficie más rápida de toes, con un bote entá más baxu quque'ell que causa'l verde.
 
== Terminoloxía ==