Diferencies ente revisiones de «Ovidio Sánchez»

Contenido eliminado Contenido añadido
mSin resumen de edición
Llinia 6:
Abogáu d'oficiu, la so carrera política empieza con una curtia militancia n'[[Unión de Centru Democráticu (España)|UCD]] para depués pasar a [[Alianza Popular]]. Formó parte de la candidatura d'esi partíu, encabezada por [[Luis Riera Posada]] al Conceyu d'[[Uviéu]] nes eleiciones municipales de [[1983]], resultando escoyíu [[conceyal]]. Revalidó la so acta de conceyal nes eleiciones de [[1987]] y [[1991]], con [[Gabino de Lorenzo]] como candidatu a [[alcalde]].
 
Darréu, formó parte de la candidatura del [[PP]], encabezada por [[Sergio Marqués]], a la [[Xunta Xeneral del Principáu]] nes [[Eleiciones autonómiques d'Asturies|eleiciones autonómiques]] de [[1995]], les primeres n'[[Asturies]] nes que'l [[PP]] consiguió la victoria. Llogra'l cargu de [[diputáu]] y darréu ye escoyíu [[Xunta XeneralPresidente del Principáu Presidente de la Xunta Xenerald'Asturies|Presidente de la Xunta Xeneral del Principáu]] (JGPA), cargu al qu'arrenuncia en marzu de [[1999]] pa encabezar la candidatura del [[PP]] nes [[Eleiciones autonómiques d'Asturies|eleiciones autonómiques]] de xunu de [[1999]].
 
En [[1999]], foi escoyíu Presidente del [[Partíu Popular]] d'Asturies, y encabezó la candidatura d'esi partíu a la [[Xunta Xeneral del Principáu|JGPA]] en [[1999]], [[2003]] y [[2007]], llogrando, respeutivamente, 15, 19 y 20 [[Diputáu|diputaos]], que nun-y dexaron formar gobiernu, ocupando la Xefatura de la Oposición.