Diferencies ente revisiones de «Alhambra»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: qu'el => que'l
m iguo testu: #\b(N|n)el so parte (central|anterior|oriental)\b#u => $1a so parte $2
Llinia 67:
El so nome provién del términu árabe ''Maswar'', llugar onde s'axuntaba la ''Sura'' (Conseyu de Ministros). La estancia sufrió numberosos tresformamientos. Tuvo De pertenecer a una estructura anterior al Palaciu de Comares y al d'El Lleones, y probablemente al construyíu por Isma'il I (1314-1325).<ref>[http://www.alhambra-patronato.es/index.php/Mexuar-Oratoriu/154/0/ Mexuar: en alhambra-patronatu]</ref>
 
Ye la sala más antigua. En dómina andalusí sirvía de sala d'audiencia y xusticia pa casos importantes. Tenía una cámara elevada zarrada por celosías onde se sentaba'l sultán a escuchar ensin ser vistu. Nun esistíen les ventanes llaterales. Tenía'l techu abiertu nelna so parte central. Al fondu atopa una pequeña habitación, que sirvía d'oratoriu, dende onde s'acolumbra'l Albaicín, atópase empobináu de forma distinta a la muralla, pa cumplir la so función relixosa. En tiempos cristianos utilizóse como capiya.
 
La decoración ye el resultáu d'ensame d'intervenciones ente'l sieglu XVI y el sieglu XX, na que destaquen les columnes y capiteles carauterísticos de l'arquiteutura nazarí. Nos paños d'azulexos que decoren el so parés combinen pieces d'orixe nazarí con intervenciones y pieces cristianes. De siguío del Mexuar aportar a un patiu con fonte nel centru y una cámara a la izquierda, denomináu patiu del Mexuar.