Diferencies ente revisiones de «Julio Pérez Silva»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo URL
m nomes propios: Pládanu => Arce
Llinia 26:
El xueves [[23 de marzu]] del mesmu añu, esautamente un mes dempués del cuartu asesinatu, ultraxó y asesinó a la moza Laura Zola, de 14 años, y, al igual que Macarena Sánchez, esta foi violada y asesinada en Huantajaya.
 
Depués, el [[5 d'abril]], atacó a Katherine PládanuArce, a quien violó y asesinó como a Anxélica Lay, depués soterró'l so cuerpu nun basural clandestín.
 
El [[22 de mayu]], Patricia Palma, de 17 años salió del licéu camín de la so casa. Foi nesi momentu cuando Julio Pérez raptar pa depués violala y matala; dexando'l so cuerpu en Huantajaya xuntu colos cadabres de Macarena Sánchez y Laura Zola.
 
Once díes más tarde, el [[2 de xunu]], volvió atacar. Violó y asesinó a Macarena Montecinos nel sector de «Pampa El Molle», quien corrió la mesma suerte qu'Anxélica Lay y Katherine PládanuArce. La mesma suerte corrió Viviana Garay, de 15 años el [[2 de xunetu]], interceptar, violó y asesinó d'un golpe na [[cabeza]]. La suerte sería distinta nesta ocasión, una y bones el padre de la postrera menor movilizó a los familiares de les otres víctimes, quien según les [[autoridá]]es y la [[policía]] fuxeren de los sos llares, sumíos na probeza, escontra [[Perú]] o [[Bolivia]], buscando un futuru meyor.
 
Foi asina que Pérez Silva dexó d'atacar mientres más de nueve meses, pero'l [[17 d'abril]] de [[2001]] volvió atacar, nel sector de la «Autoconstrucción» interceptó a una menor de 16 años identificada como Maritza, amenaciar con un cuchiellu y violar, pero nun llogró asesinala. Darréu Maritza llogró escapar y tornó a la so casa. Llevar al [[hospital]], onde-y estrayxeron amueses de [[semen]] del agresor, que nunca pudo ver na escuridá, meses más tarde, cuando lo detuvieron, ella reconoció la so voz. Compararon les [[Prueba d'ADN|amueses d'ADN]] y resultaron idéntiques.
Llinia 46:
=== Buscando la verdá ===
 
[[Orlando Garay]], padre de Viviana Garay, una de les [[víctimes]], empezó a lluchar pola verdá y baltar les especulaciones de les autoridaes y la policía del escape de les moces escontra países vecinos, foi asina que vendió'l so [[bote]] de [[pescador]] y axuntó a les families d'otres nueves sumíes pa buscar respuestes. El [[18 de xunetu]] de [[2000]] atopóse la [[mochila]] y [[ropa]] de Viviana nun [[basura]]l al que, según los sos familiares y amigos, nunca diba; esi mesmu día, n'otru vertideru, los vecinos atoparon la mochila y l'[[Uniforme escolar chilenu|uniforme]] de Katherine PládanuArce. El [[20 de xunetu]], Inés Valdivia, madre de Patricia Palma, estremó nuna [[quebrada]] la ropa interior de la so fía. Foi según [[familia]]res, [[amigos]] y [[Vecín|vecinos]] buscaron a les moces averándose a la respuesta.
 
=== Últimu crime y detención ===
Llinia 62:
D'alcuerdu a les [[Investigación|investigaciones]], les 14 víctimes de Julio Pérez Silva, asesinaes ente'l [[12 de setiembre]] de [[1998]] y el [[23 d'agostu]] de [[2001]] seríen:
* Viviana Garay, 16 años.
* Katherine PládanuArce, 16 años.
* Patricia Palma, 17 años.
* Macarena Montecino, 16 años.