Diferencies ente revisiones de «Escudu de Finlandia»

Contenido eliminado Contenido añadido
m +{{control d'autoridaes}}
m preferencies llingüístiques: laica|laicu|laicos => llaica|llaicu|llaicos
Llinia 6:
Tres la so ascensión al tronu suecu, el rei [[Xuan III de Suecia|Xuan III]] adoptó en 1581 el títulu de "Gran Duque de Finlandia y [[Carelia]]". Foi probablemente nesta dómina o un pocu más tarde, cuando Finlandia recibió un segundu escudu d'armes, que ye una poca paecencia al actual. Piénsase qu'ésti foi modeláu sobre un escudu esculpíu pa la llábana del Rei Gustavo I na catedral d'[[Upsala]], completada en 1591. Esti monumentu foi diseñáu mientres el reináu del hermanu mayor de Juan, [[Erik XVI]], quien foi rei de 1560 a 1568, pero namái se completó 30 años más tarde mientres el reináu de Juan. L'escudu foi probablemente diseñáu pol artista del duque [[Willem Llexen]], quien sirvió sol reináu de Gustavo I y Erik XVI.
 
Nun hai manera de saber si'l segundu escudu d'armes de Finlandia foi puramente productu de la imaxinación de Willem Llexen, o si respondió a los deseos de Erik XVI o a dalguna otra desconocida tradición histórica. Sábese, sicasí, que Erik XVI taba interesáu na heráldica. Esta tema foi oxetu d'importante alderique académicu ente estudiosos y laicosllaicos.
 
Sía que non, el consensu xeneral foi que'l símbolu del lleón derivar del blasón de la familia [[Casa de Bjälbo|Folkung]], que ta incluyíu ente los blasones reales de [[Suecia]]. Los dos espaes fueron tomaes del escudu d'armes de Carelia, que foi esibíu per primer vegada públicamente en 1560 nuna bandera nel funeral pol Rei Gustavo I de Suecia.