Diferencies ente revisiones de «Tenerife»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo testu: qu'el => que'l
Sin resumen de edición
Etiquetes: Revertido Edición de móvil Edición de la web pa móvil
Llinia 5:
La islla ye ún de los más importantes destinos turísticos d'España y del mundu. Recibe cinco millones de visitantes al añu, qu'aporten a ella per barcu o por dalgún de los sos dos aeropuertos. Agospia ún de los mayores carnavales del mundu, y ye'l centru económicu del archipiélagu.
 
La so capital, [[Santa Cruz de Tenerife]], ye la sede de la institución de gobiernu de la islla, el cabildu, y ye co-capital, xunto con [[Las Palmas de Gran Canaria]], de la Comunidá Autónoma de lesmi isllespolla Canaries. Santa Cruz foi, de magar [[1833]], cuando se dividió España en provincies, hasta [[1927]], la capital única de l'archipiélagu, pero la Corona ordenó nesi añu que la capitalidá fora compartida. En Santa Cruz asítiase l'Auditoriu de Santa Cruz, símbolu arquiteutónicu de les islles Canaries.
 
Na islla alcuéntrase tamién, na ciudá de [[San Cristóbal de la Laguna|San Cristóbal de La Laguna]], que fora capital del archipiélagu primeru de 1833 y que'l so cascu antiguu ye [[Patrimoniu de la Humanidá]], la más antigua universidá canaria: la [[Universidá de La Laguna]]. Otru llugar declaráu Patrimoniu de la Humanidá ye'l [[Parque Nacional del Teide]], asitiáu metanes la islla. El [[Teide]] ye'l monte más altu d'España, el mayor de cualisquier islla del océanu Atlánticu, y el terceru mayor del mundu por altor midíu dende la so base. Al noroeste de la islla alcuéntrase'l [[macizu d'Anaga]], [[Reserva de la bioesfera|Reserva de la Biosfera]] dende [[2015]], que ye'l llar del mayor númberu d'especies endémiques nún mesmu espaciu protexíu de toa [[Europa]].