Diferencies ente revisiones de «The Banksia Atlas»

Contenido eliminado Contenido añadido
m muevo {{PR|Botánica}} a la páxina d'alderique
m iguo testu: Banksia Atles => Banksia Atlas
Llinia 1:
'''''The Banksia AtlesAtlas''''' (el '''AtlesAtlas de les Banksias''' n'español) ye un llibru [[Australia|australianu]] que documenta les especies, hábitats, gama y taxonomía de les especies Banksias. Espublizóse per primer vegada en 1988, y foi la resultancia de más de 400 investigaciones d'aficionaos y científicos de la botánica. Más tarde el llibru foi editáu por [[Anne Taylor]] y [[Stephen Hopper]], esta nueva edición foi publicái pol [[Serviciu de Publicaciones del Gobiernu d'Australia]].
 
== Descripción ==
El proyeutu de ''The Banksia AtlesAtlas'' inspirar nel llibru [[AtlesAtlas d'Aves Australianes]], un proyeutu científicu que cuntó con más de 1000 persones investigando alrodiu de les aves australianes. Magar el proyeutu AtlesAtlas taba en marcha, el Dr. [[Stephen Hopper]] interesar n'establecer proyeutos similares pal mapeo de la flora australiana. Ente 1979 y 1983, Hopper realizó dos proyeutos pilotos, probando l'usu de voluntarios y mapes informatizados pal rexistru de avistamientos de flores y diverses orquídees d'[[Australia Occidental]]. En 1983 foi mercáu pol [[Estudiu Australianu de Recursos Biolóxicos]] (ABR), que quixera poner a prueba un estudiu de distribución a nivel nacional d'un xéneru sobre plantes significatives. El xéneru ''Banksia'' foi catalogada cómo una especie d'altu perfil polo que se-y dio lluz verde al proyeutu sobre l'AtlesAtlas de Banksias.
 
== Resultancia ==
Como resultancia del proyeutu del AtlesAtlas, dos nueves especies de Banksias (la ''[[Banksia epica]]'' y la ''[[Banksia oligantha]]'' fueron afayaes en y occidente d'Australia, amás de que 1 añu dempués atopáronse subespecies de la B. oblongifolia (tal cómo un felechu de fueyes Banksia), xuntó a otres especies cómo la ''[[Banksia occidentalis]]'' o la ''[[Banksia seminuda]]'' que fueron reconocíes, y una variedá de la [[Banksia serrata]], llamada la [[Banksia «Superman»]] foi rexistrada. Un núemro d'Híbridos fueron espuestos per primer vegada al mundu. Anque delles especies como la Banksia chamaephyton fueron esaniciaes de la seición d'especies rares.
 
== Referencies ==
Llinia 11:
| autor=Taylor, Anne; [[Stephen Hopper|Hopper, Stephen]]
| añu=1988
| títulu = [[The Banksia AtlesAtlas]] (Australian Flora and Fauna Series Number 8)
| allugamientu = Canberra
| editorial = Australian Government Publishing Service
Llinia 23:
 
== Enllaces esternos ==
*[http://www.environment.gov.au/biodiversity/abrs/publications/flora-fauna/08.html The Banksia AtlesAtlas]
{{control d'autoridaes}}