Diferencies ente revisiones de «Idioma marathi»

Contenido eliminado Contenido añadido
m BOT: Devanagari -> Devanágari
m iguo testu: fai unos mil => hai unos mil
Llinia 2:
El '''marathi''', '''marati''' o '''maratí'''<ref>El ''Diccionariu Enciclopédicu Larousse'' escribe [http://www.diccionarios.com/diccionarioenciclopedico/detalle.php?pallabra=marathi&dicc_40=on “marathi”], el ''Diccionariu de la Real Academia Española'' [http://lema.rae.es/drae/srv/search?id=oOIjqKEcQDXX2JsHoZlo “maratí”], ''Glotonomia'' de Vicente Revert Sanz y Beatriz Gallardo Paúls [http://roderic.uv.es/bitstream/handle/10550/30483/2000.GALLARDO_Glotonimia.pdf?sequence=1 “marathi” y “maratí”]</ref> ([[autoglotónimu]] en lletra [[devanágari]]: मराठी ''marāṭhī'' {{IPA|[məˈɾaʈʰi]}}<ref>[http://marathivyakran.blogspot.com.es/p/blogue-page_6404.html ''Marathi Vyakaran'' 'Gramática marathi']</ref><ref>Dr. V. L. Vardhe: ''Atyavashyak Marathi Vyakaran'' 'Gramática esencial del Marathi'</ref>) ye una de les llingües más falaes de la [[India]] y tien una llarga tradición lliteraria.
Ye un [[idioma indoeuropéu]] de la [[familia indioaria]], mesmu del estáu indiu de [[Maharastra]], que ye'l qu'alluga a la ciudá de Bombay. Ye bien cercanu al [[idioma singalés]] (de Sri Lanka, nel sur de la India).
Al igual que munchos otros idiomes indios, el marathi deriva del [[sánscritu]], y dixebróse d'otres llingües del so grupu faihai unos mil&nbsp;años.
 
== Gramática ==