Diferencies ente revisiones de «Radiotelevisión del Principáu d'Asturies»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
Sin resumen de edición
Llinia 1:
[[Imaxe:TPA.JPG|thumb|250px|Plató de programes de TPA demientres la emisión de ''No sólo fútbol''. (02-09-2006)]]
[[Imaxe:RPA.jpg|thumb|250px|Unidá móvil de la RPA.]]
La '''Radiotelevisión del Principáu d'Asturies''' (''RTPA'') ye un grupu multimedia que pertenez al [[Principáu d'Asturies]]. Ta formáu poles sociedaes ''Televisión del Principáu d'Asturies SA'' y ''Radio del Principáu d'Asturies SA''. Cuenta tamién con un diariu dixital de noticies: [http://www.rtpa.es/ rtpa.es]. El so direutor ye [[JoséAntonio Ramón Pérez OrniaVirgili]]. Ye miembru de la [[FORTA|Federación d'Organismos de Radio y Televisión Autonómiques]], muérganu qu'agrupa a toles cadenes autonómiques públiques del Estáu español, cola esceición de la [[Canal Estremadura]].
 
Estructúrase en 3 muérganos:
Llinia 12:
La [[TPA]] fizo la so primera emisión en pruebes el [[20 d'avientu]] de [[2005]] a les 21 hores. El sábadu [[7 de xineru]] entamó les retransmisiones deportives col partíu de fútbol ente'l [[Sporting de Xixón]] y el [[Racing de Ferrol]], anque cola señal que-yos dio la [[TVG]]. Al día siguiente, fizo la so primer emisión propia d'un encuentru de fútbol, col [[Marino de Lluanco]] - [[Durango]] dende [[Miramar]], nuna producción subcontratada a una productora privada.
 
La principal polémica dende la so puesta en marcha xiró alredor de la emisión de programes en llingua asturiana. CuatroTPA soncumplió'l losvienres programes9 qud'emiteavientu anguañodel n'asturianu:2011 Al2.000 Aldudíes (emitíun'antena diariamentedende yl'empiezu presentáude porles [[Mercedesemisiones Menéndez]],regulares [[Inaciuel Galán]],9 [[Carlosde Suari]], [[Milio'lxunu del Nido]]2006. yNesti [[Lluistiempu, Antónla González]],cadena [[Pieces]]emitió (estimás conde gran38.000 partehores ende castellán)programación, [[Nós]] y [[Camín de cantares]].les Enque'l total nun llega el 14,507% del total de la parrilla.programación Amás,foi denden'asturianu: dellosun sectorestotal de la1.555 sociedáhores tamiény se46 criticaminutos la escasa presencia de la cultura asturiana<ref>http://www.lesnoticies.com/lesnoticies/noticies/programacion-nasturianu-tpa-namas-llega-xente-mayor/8786</ref>.
 
 
El día 12 de marzu de 2008 cumplierense a les 11:30 de la mañana les primeres 10000 hores de emisión de la televisión pública d'Asturies.