Diferencies ente revisiones de «Carrió»

Contenido eliminado Contenido añadido
CNLiriu (alderique | contribuciones)
CNLiriu (alderique | contribuciones)
Sin resumen de edición
Llinia 82:
 
=== Molín de Pielgo ===
El '''molín de Pielgo'''<ref>Páxina l'Ayuntamientu de Carreño[http://www.ayto-carreno.es/es/index.asp?MP=25&MS=0&MN=1&textobusqueda=carri%F3&tipo=1&TR=A&IDR=11&tipo=Contenido&id=439]</ref> asítiase na casería de [[Llamera (Carrió)|Llamera]], averáu al calce del [[ríu Reconco]].
 
Construyérase a finales de la dómina del XIX, principios de la del XX. Consérvase solamente l'edificiu, de planta rectangular de 5,5 m X 3,5 m y un solo espaciu coles dependencies básiques: infiernu y sala'l molín. Falta la ñora o canal que trayía l'agua, polo que nun tien utilidá.
Llinia 91:
El '''palombar del palaciu'''<ref>Páxina l'Ayuntamientu de Carreño[http://www.ayto-carreno.es/es/index.asp?MP=25&MS=0&MN=1&textobusqueda=carri%F3&tipo=1&TR=A&IDR=11&tipo=Contenido&id=436]</ref> ye una construcción del sieglu XVI, en forma de torre de planta circular.
 
Ta nel barriu de [[La Peruyera (Carrió)|La Peruyera]], en terrenos propiedá de [[Cementos Tudela Veguín]]. Alcuéntrase abandonáu.
 
=== Palombar de Casa Rodrigo===
Llinia 100:
=== Monumentu a "La Chata"===
L'Asociación de Vecinos del Alto Aboño dedicó esti monumentu a la Familia Real española nel añu [[1915]], pola mor de la visita a [[Carreño]] de la [[Infanta Isabel Francisca de Borbón y Borbón]], conocida como [[“La Chata”]], que ficiera una escursión pola parroquia y la vecina d'[[Albandi]] y regaló un faldón pal [[Cristu de Candás]].<ref>Páxina l'Ayuntamientu de Carreño[http://www.ayto-carreno.es/es/index.asp?MP=25&MS=0&MN=1&textobusqueda=carri%F3&tipo=1&TR=A&IDR=11&tipo=Contenido&id=440]</ref>
Llamentablemente, el desmonte de [[L'Alto Aboño (Carrió)|L'Alto Aboño]] por parte de l'Autoridá Portuaria de Xixón, destruyó'l monumentu.
 
== Fiestes ==