Diferencies ente revisiones de «Moldavia»

Contenido eliminado Contenido añadido
Legobot (alderique | contribuciones)
m Bot: Migrating 188 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q217 (translate me)
m corr
Llinia 60:
Asitiada nel sureste d'[[Europa]], ente los [[Cárpatos]], les llanures d'[[Ucraína]] y a prosimidá del [[Mar Negru]], Moldavia ocupa una plaza xeostratéxica de premier orde, lo qu'esplica la presencia militar rusa na [[Transnistria]]. La posición de Moldavia vese fraxilizada poles tendencies secesionistes d'esta rexón mayoritariamente rusófona, pela que pasaben obligatoriamente los sos principales intercambios comerciales, tradicionalmente orientaos al este ([[Rusia]] y [[Ucraína]]).
 
L'aisllamientu de Moldavia vese reforzáu pola falta d'accesos direutos al [[Mar Negru]] y por ser un territoriu circonscritu ente dos ríos: El [[Ríu Prut|Prut]], que s'axunta al [[ríu Danubiu|Danubiu]] antesenantes de desembocar nel [[Mar Negru]], marca la llende occidental de Moldavia. Al noreste, el [[ríu Nistru]], que crucia'l país de norte a sur marca de facto la frontera con la [[Transnistria]].
 
El norte del país ye una zona montañosa, anque les cimes nun sobrepasen los 430 m. d'altor del monte [[Dealul Bălănești|Dealul Bălănești]].