Diferencies ente revisiones de «Revolución Cultural»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Vease tamién +Ver tamién)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- de el + del )
Llinia 60:
A partir d'esi momentu, anque en públicu ambos yeren eponderaos como'l trunfadores de la Revolución Cultural, les relaciones ente los dos entraren nuna fase de rocea cada vez mayor. Dempués de qu'en marzu de [[1970]] Mao aboliera la xefatura del Estáu, na II Sesión Plenaria del IX Congresu Nacional del Partíu, celebrada en Lushan n'agostu d'esi añu, Lin Biao, sofitáu en dellos collaboradores cercanos, intentó faese cola presidencia de la República Popular. Esi intentu de golpe d'Estáu, que sería reveláu trés años más tarde por Zhou Enlai, supondría l'enfrentamientu total ente Mao y Lin. Nuna situación análoga a la que se diera al empiezu de la Revolución Cultural con Liu Shaoqi, Mao empezó'l so ataque a Lin Biao de manera indirecta, criticando a los sos collaboradores. A sabiendes de los sofitos que Lin Biao tenía nel senu del exércitu, Mao criticó primero a unu d'el so siguidores principales nel exércitu, [[Chen Boda]], al qu'acusó de «ultraizquierdista», y esixó a los mandos del exércitu que se xunieren a les crítiques. Los militares aceptaron, y Lin Biao diose cuenta de que s'había quedáu totalmente aislláu frente al ataque de Mao y Zhou Enlai.
 
Ante esa situación d'aislamientu, Lin Biao decidió pasar al ataque y poner en marcha un nuevu intentu de golpe d'Estáu, qu'entamaría al pie de eldel so fíu Lin Liguo mientres l'iviernu de 1970 y la primavera de [[1971]]. Ye posible que l'intentu de golpe d'Estáu cuntara col sofitu de la Unión Soviética, anque esto nunca se pudo confirmar. La perda de sofitos de Lin Biao, sicasí, llevó al fracasu del intentu golpista. Paez que foi unu de los conspiradores, Li Weixin, quien delataría a Lin. Según les afirmaciones de Zhou Enlai nel X Congresu Nacional del Partíu celebráu en [[1973]], ésti sería'l segundu intentu per parte de Lin Biao, tres el de Lushan, de llevar a cabu un golpe d'Estáu ya inclusive d'asesinar a Mao.
 
La muerte de Lin Biao dempués de que fueren afayaos los sos planes golpistes tuvo arrodiada del misteriu y l'especulación. La versión oficial afirma que Lin Biao, al pie de dos de los sos fíos y seis hombre más, intentó escapar escontra la Unión Soviética dempués de que los sos planes fueren descubiertos. La escasez de combustible del avión nel que'l grupu de conspiradores fuxó de manera azotada fixo que l'avión estrellar nel desiertu de [[Mongolia Esterior]], morriendo tolos sos ocupantes. La poca verosimilitud de la hestoria y l'ausencia d'evidencies constatables del accidente caltuvieron hasta l'actualidá les duldes sobre la veracidá d'esta versión oficial.