Diferencies ente revisiones de «Chandragupta Maurya»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- antes\b + enantes)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-pequen +pequeñ)
Llinia 64:
Per otru llau les fontes budistes y jainistas afirmen que Chandragupta yera fíu d'una familia de cuidadores de pavos reales (''maiura-poshaka'', en [[sánscritu]]). Les fontes budistes cunten que Chandragupta yera'l fíu d'un xefe d'una cla de cuidadores de pavos reales, ente que les [[jainistas|yainas]] dicen que yera'l nietu per vía materna d'un xefe d'una aldega de cuidadores de pavos reales. Esto paez rellacionase colos comentarios del historiador romanu [[Claudio Eliano]] (175-235 d. C.) quien escribe que nel palaciu de Chandragupta en [[Pataliputra]] calteníense pavos reales.
 
Per otru llau ta la teoría de que Chandragupta yera un miembru d'una cla de [[kshatriya|chatrías]] denomináu Moriya, d'una pequenapequeña república ente lo qu'anguaño son [[Nepal]] y l'estáu de [[Uttar Pradesh]]. Esta hipótesis sopórtase sobre'l testu del ''[[Mahavamsa|Majá-vamsha]]'' (una antigua crónica budista alrodiu de la hestoria de [[Sri Lanka]]).
 
Pa concluyir hai que mentar tamién les teoríes qu'afirmen Chandragupta pudo ser orixinariu de zones de la [[India]] noroccidental.Ente elles ta una que lo fai un miembru de la cla [[ashvaka]] (qu'apaez mentáu nes fontes griegues como los [[assakenoi]]) de la rexón de [[Gandhara]].