Diferencies ente revisiones de «Economía de Camboya»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-petróleu +petroleu)
m Robó: Troquéu automáticu de testu (- de Asia + d'Asia)
Llinia 51:
En [[2005]] atopáronse depósitos de [[petroleu]] explotables so les agües territoriales de Camboya, lo que va representar un fluxu d'ingresos potencial pal gobiernu, si la estracción comercial pasar a ser vidable. La [[minería]] tamién ta atrayendo dalgún interés del inversores y el gobiernu presentó oportunidaes de minería de [[bauxita]], [[oru]], [[fierro]] y piedres precioses<ref name=CIA/>.
 
El [[turismu]] foi la industria de mayor crecedera en Camboya a partir del añu [[2000]]. De los 154.000 estranxeros que visitaron el país en [[1993]], pasar a 1.700.000 en [[2005]], un 20% más que l'añu anterior. Gastaron 1.400 millones de dólares, ye dicir el doble del que'l gobiernu recibe polos impuestos. A partir de [[2007]] entraron más de 2 mil millones de dólares per añu gracies al turismu. El país recibió más de 3 millones de visitantes en [[2012]]<ref name=CIA/>. Con tou, Camboya sigue siendo unu de los países más probes de d'[[Asia]] y el desenvolvimientu económicu de llargu plazu sigue siendo un grande desafíu, tornáu pola [[corrupción]] reinal, poles llindaes oportunidaes d'educación, alta desigualdá de renta, y escases perspectives d'empléu. Cerca de 4 millones de persones viven con menos de 1,25 dólar per día, y un 37% de los neños camboyanos con edá inferior a 5 años carecen de [[desnutrición]] crónica<ref name=CIA/>.
 
Más de 50% de la población del país tien menos de 25 años d'edá<ref name=CIA/>. La población escarez d'educación y habilidaes granibles, especialmente na aprobetada zona rural, que tamién escarez d'infraestructura básica<ref name=CIA/>. El Gobiernu camboyanu ta trabayando con apurridores billaterales y multillaterales, incluyendo'l Bancu Asiáticu de Desenvolvimientu, el [[Bancu Mundial]] y el [[FMI]], pa tratar de les munches necesidaes del país. Más de 50% del presupuestu del gobiernu vien d'asistencia de los apurridores internacionales<ref name=CIA/>.