Diferencies ente revisiones de «Champaña-Ardenes»

Contenido eliminado Contenido añadido
m reis francos
m Robó: Troquéu automáticu de testu (-burgo\b +burgu)
Llinia 25:
La rexón ta comunicada por 460 km d'autopistes partíes en tres eje:
L'autopista A34 Bélxica-Reims que pasa por Charleville-Mezieres y Seden.
L'autopista A4, París-EstrasburgoEstrasburgu que traviesa nel so corazón la ciudá de Reims.
L'autopista A5 París-Dijon, que pasa por Troyes y Chaumont.
L'autopista A26 Calais-Troyes, que pasa por Reims y Châlons. Axuntar cola A5 al este de Troyes.
La rede ferroviaria articúlase alredor de tres línea:
París-EstrasburgoEstrasburgu que sigue'l valle del Marne, vía Épernay, Châlons-en-Champagne y Vitry--y-François. Esta exa va ser puestu reforzáu pela llinia LGV Este, llinia d'alta velocidá que'l so trazáu va ser modificáu escontra'l norte pa comunicase con Reims que va disponer d'una nueva estación denominada, provisionalmente, Champaña-Ardenas TGV y que va tar asitiada nel distritu de Bezannes.
París-Charleville-Mézieres, que comunica Reims, Épernay, Rethel.
París-Basilea que sigue'l valle del Sena, vía Romilly-sur-Seine, Troyes, Chaumont y Langres. Esta exa non electrificada ta en peligru pola política de rentabilidá de la SNCF, podría sumir en provechu de la futura llinia de TGV París-Dijon-Basilea.
La rede navegable articúlase al traviés principalmente de la canal llateral al ríu Marne, que xune Vitry--y-François a Dizy (dempués prosigue pol Marne enriáu hasta Alfortville), la canal del Marne-Rin, que xune Marne a Vitry--y-François al Rhin n'EstrasburgoEstrasburgu y la canal del Este, que xune'l Mosa y el Mosela al Saona partiendo de Givet.
La rexón cunta col Aeropuertu de Châlons-Vatry, antigua base aérea de la USAF reconvertida n'aeropuertu civil. Esti aeropuertu tien una amplia pista de 3650m y cuenta con escasu tráficu, polo que ye una alternativa a los congestionados aeropuertos de París, magar tar a más de 150km d'esta ciudá.