Aeropuertu de Liexa

L'aeropuertu de Liexa (IATA: LGGOACI: EBLG), tamién llamáu Liège-Bierset, ye un importante aeropuertu de carga en Bélxica. A finales de 2007 yera l'octavu aeropuertu de carga más grande n'Europa[1] Y el trentenu octavu aeropuertu más grande de carga del mundu.[2]

Aeropuertu de Liexa
Aeroport de Liège-Bierset
aeropuertu y aeródromu de tráficu comercial
IATA: LGG • OACI: EBLG
Llocalización
PaísBandera de Bélxica Bélxica
Rexón[[Archivu:|20x20px|border|link=|]] Valonia
Provincia provincia de Liexa
Distritu Arrondissement de Lieja (es) Traducir
Conceyu Grâce-Hollogne (es) Traducir
Coordenaes 50°38′16″N 5°26′39″E / 50.63778°N 5.44417°E / 50.63778; 5.44417
Aeropuertu de Liexa alcuéntrase en Bélxica
Aeropuertu de Liexa
Aeropuertu de Liexa
Aeropuertu de Liexa (Bélxica)
Altitú 201 m
Historia y usu
Dueñu Valonia
Orixe del nome Liexa
Aeropuertu
Ciudá a la que sirve Liexa
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Liexa ta alcontráu na zona central del triángulu doráu conformáu peles ciudaes de París - Ámsterdam - Frankfurt del Main que remanen el 66% de la carga europea, o, el 75% cuando incluyimos la ciudá de Londres.

L'aeropuertu atopar al noroeste de la ciudá de Liexa, al este de Bélxica. El so principal usu ye pa les operaciones de carga pero tamién sirve 23 destinos de pasaxeros (principalmente charters).

Actividá de carga editar

L'aeropuertu de Liexa ye la base mundial de TNT Airways, y la base europea de CAL Cargo Air Lines, El Al Cargu y Ethiopian Cargo (usando los aviones de Southern Air).

L'aeropuertu ye tamién un puntu frecuente d'aterrizaxe pa rellenar los depósitos de combustible de les rutes ente Nueva York y Oriente Mediu de Kalitta Air (incluyendo la ruta Newark - Bagdag pa llevar el corréu d'Estaos Xuníos).

Actividá de pasaxeros editar

Aereollinies y destinos editar

Aereollinies chárter y destinos editar

Ver tamién editar

Referencies editar

Liège Airport (Páxina oficial) Liège Airport (páxina oficial)

  1. Llista de los 40 aeropuertos principales de carga europeos en 2007: http://www.aircargoworld.com/Graphics/month/26ACWD0708EuroNortham.pdf (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  2. Llista de los 50 aeropuertos más importantes de carga del mundu en 2007: http://www.aircargoworld.com/Graphics/month/22ACWD0708Top1.pdf (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).