Base Aérea de Ramstein

La Base Aérea de Ramstein ye una base militar alcontrada na llocalidá de Ramstein nel estáu (Land) de Renania-Palatináu. Na actualidá la base ye'l cuartel xeneral de les Fuercies Aérees d'Estaos Xuníos n'Europa (United States Air Forces in Europe n'inglés). La puerta esti de la base ta asitiada a 16 quilómetros al oeste de Kaiserslautern.

Base Aérea de Ramstein
base aérea
IATA: RMS • OACI: ETAR
Llocalización
PaísBandera d'Alemaña Alemaña
Estáu federáu Renania-Palatináu
Rural district of Rhineland-Palatinate (en) Traducir Kaiserslautern (es) Traducir
Verbandsgemeinde in Rheinland-Pfalz (en) Traducir Ramstein-Miesenbach (en) Traducir
Conceyu urbanu Ramstein-Miesenbach
Coordenaes 49°26′18″N 7°36′07″E / 49.43833°N 7.60194°E / 49.43833; 7.60194
Base Aérea de Ramstein alcuéntrase n'Alemaña
Base Aérea de Ramstein
Base Aérea de Ramstein
Base Aérea de Ramstein (Alemaña)
Altitú 238 m y 238 m
Historia y usu
Apertura1r xunu 1953
Xestión Fuercia Aérea de los Estaos Xuníos
Aeropuertu
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

La base empezó a construyise n'abril de 1951 so provisiones francoamericanes, pos nesi tiempu la contorna taben baxu control posicional de la posguerra francesa. Foi diseñada por inxenieros franceses, construyida por alemanes y ocupada por norteamericanos.

Los paisanos nun se vieron sorprendíos pola construcción de la importante báse aérea. En 1940, la construcción del Autobahn A-6 foi parada cuando se derrumbar una ponte que yera construyíu al traviés del Rin cerca de Mannheim matando a munchos trabayadores. Una autopista Mannheim Sarrebruck cerca de Kaiserslautern foi utilizada tan como pista d'aterrizaxe pol Luftwaffe. La vieya seición del autobahn inda s'utiliza pos la vía d'accesu a les puertes del este y del oeste de la base y del A-6 sur foi reconstruyida de la base aérea dempués de la Segunda Guerra Mundial. La pista d'aterrizaxe tamién foi utilizada poles fuercies aérees del exércitu d'Estaos Xuníos mientres los meses finales del conflictu.

La construcción foi terminada antes de 1952 y la base foi abierta'l 1 de xunu de 1953.

Accidente editar

Esta base aérea ye tamién conocida pol accidente del 28 d'agostu de 1988, nel cual, mientres una exhibición de les fuercies aérees italianes, los aviones impactaron ente sigo nel aire, cobrando la vida d'alredor de 70 persones y dexando a 400 mancaos de gravedá.

Pol mesmu accidente un grupu de Metal Industrial tomó'l nome de Rammstein.[ensin referencies]

Ver tamién editar


Referencies editar

Enllaces esternos editar