Deceniu Internacional pa l'Acción «L'agua, fonte de vida»

La Organización de les Naciones Xuníes proclama'l periodu de 2005 a 2015 Deceniu Internacional pa l'Aición, “L'agua, fonte de vida”, que va dar empiezu'l 22 de marzu de 2005, Día Mundial de l'Agua.

Deceniu Internacional pa l'Aición «L'agua, fonte de vida»
Periodu de celebración 2005 - 2015
Llugar de celebración Internacional
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

El 23 d'avientu de 2003 la Organización de les Naciones Xuníes na Resolución 58/217 proclama'l periodu de 2005 a 2015 Deceniu Internacional pa l'Aición, “L'agua, fonte de vida”, que va dar empiezu'l 22 de marzu de 2005, Día Mundial de l'Agua.[1]

¡Cuenta trás pa celebrar el día de l'agua y el desenvolvimientu sostenible!
Fecha: Del 20 al 22 de marzu de 2014
Llugar: en tol mundu y en Nueva Delhi, India
L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes adoptó'l 22 d'avientu de 1992 la resoluvion A/RES/47/193 pola que'l 22 de marzu de cada añu declara Día Mundial de l'Agua. Trátase d'un día pa cavilgar y marcar la diferencia pa la población mundial que sufre de problemes rellacionaos cola agua y preparar pa la xestión de l'agua nel futuru. El lema d'anguaño, "Agua y Desarrollu Sostenible ', dirixir a fomentar la reflexón sobre cómo l'agua ye fundamental pa los trés dimensiones del desenvolvimientu sostenible: social, económica y ambiental, según la necesidá de pasar d'un enfoque sectorial de l'agua escontra un enfoque multidisciplinar, que capte les interconexones ente l'alimentación, la enerxía, la salú, el comerciu, el mediu ambiente y l'agua. Cada añu, ONX-Agua ufierta recursos pa inspirar les celebraciones d'esti día. Na páxina web del Día Mundial de l'Agua 2015 puedes aprender sobre l'agua y el desenvolvimientu sostenible, descargar materiales y promover y buscar eventos qu'asoceden na to rexón. ¡Comparte les tos actividaes, idees y recursos!

Referencies editar

Ver tamién editar

Enllaces esternos editar