En Avant de Guingamp

L'En Avant de Guingamp ye un club de fútbol francés, de la ciudá bretona de Guingamp. Foi fundáu en 1912, anguaño milita na Ligue 2 y el 9 de mayu de 2009 consiguió'l so primera gran finxu a nivel nacional, ganando por 2 a 1 al so rival del derbi bretón, el Stade Rennes, na final de la Copa de Francia, competición que volvió ganar en 2014 por 2 a 0 ante'l mesmu rival.[1]

En Avant de Guingamp
En avant de Guingamp
Situación
Estáu Francia
Datos
Nome oficial En Avant de Guingamp
Tipu club de fútbol
Fundáu en1912
Presidente Bandera de ? Bertrand Desplat (en) Traducir
Entrenador Bandera de Francia Stéphane Dumont
Categoría Ligue 2
Instalaciones
Estadiu Stade du Roudourou (es) Traducir
Uniforme
Titular
Alternativu
Tercera

Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

Los oríxenes del club remontar a 1912, cuando M. Deschamps, direutor de l'école primaire supérieure de garçons de Guingamp, creó un club polideportivu llamáu «En Avant». Mientres les sos primeres décades d'esistencia, el club configuróse como un equipu modestu, aportando en 1929 a apostar la Division d'Honneur, máxima categoría de les lligues rexonales de fútbol qu'hai en Francia.

Proclamase campeón de la Copa de Francia foi una proeza única pa esti conxuntu, que nun paecía destináu a grandes metes hasta la llegada a la presidencia de Noël -y Graët en 1972. Esti empresariu y políticu de 68 años ye clave na historia del club al qu'inda dirixe, anque con un paréntesis ente 1991 y 2002 por cuenta de que foi escoyíu presidente de la Lliga Nacional de Fútbol; con él na presidencia, el club llegó a la segunda división na temporada 1977-78. Na campaña 1992-93, la reestructuración de dicha división (pasó de dos grupos a unu namái) mandó-y a la tercer categoría. Paecía que la gran dómina d'esti minúsculu club pasara, pero a cencielles foi un pasu tras pa tomar impulsu. A la campaña siguiente retornó a la segunda división, pasando como un tafaríu pa xubir per primer vegada na so hestoria a la Ligue 1, máxima categoría del fútbol galu.

Fueron tres temporaes inolvidables colos grandes. La pequeña villa bretona midir a París, Nantes, Lyon o Burdeos. Consiguió finxos históricos, como la clasificación pa la Copa de la UEFA (previa conquista de la Copa Intertoto[2]) o apostar la final de la Copa de Francia de 1997,[3] cayendo ante'l Niza na tanda de penaltis. La campaña siguiente baxó, pero dos años dempués tornó a la máxima categoría.

La temporada 2002-03 foi la meyor del club bretón na Ligue 1, acabando nel séptimu puestu; ye bono d'entender esta clasificación al ver a la so delantrera, formada por Didier Drogba y Florent Malouda. Sicasí, dambes figures emigraron y l'equipu volvió baxar una temporada más tarde.

En calteniéndose con gran decoro na Ligue 2 mientres los últimos años, el Guingamp nun esbardió la segunda oportunidá que-y brindó'l fútbol conquistando la Copa. Los dos goles llograos pol brasilanu Eduardo Ribeiro remontaron el tantu inicial del Rennes, n'once minutos máxicos que llevaron l'allegría a una humilde villa de menos d'ocho mil habitantes qu'enxamás va escaecer el 9 de mayu de 2009.

El 3 de mayu de 2014, repitir la final del 2009 ente les escuadres bretones; el Guingamp llogra superar al Rennes, esta vegada por 2 a 0 y llograr per segunda vegada la Copa de Francia: una nueva allegría pa los rojinegros.

Rivalidaes editar

Estadiu editar

Datos del club editar

  • Temporaes en Ligue 1: 6
  • Temporaes en Ligue 2: 20
  • Meyor puestu na lliga: 7º (temporada 2002/2003)
  • Peor puestu na lliga: 18º (temporada 2003/2004)

Xugadores editar

Récores editar

Más presencies nel club editar

# Nome Partíos
  Claude Michel 386
  Stéphane Carnot 307
  Alain Thiboult 306
  Loïc Jouan 298
  Jacky Vidot 274

Máximos goliadores editar

# Nome Goles
  Stéphane Guivarc'h 69
  Lionel Rouxel 65
  Stéphane Carnot 51
  Thibault Giresse 47
  Fabrice Fiorese 31

Xerencia editar

Puestu Nome País

Bertrand Desplats

  Francia

Frédéric Legrand

  Francia
Presidente de l'Asociación Jean-Paul Briand   Francia

Laurent Defains

  Francia
Direutor Comercial Bernard Cartier   Francia
Direutor de Comunicaciones Christophe Gautier   Francia

Palmarés editar

Torneos Nacionales (7) editar

Torneos Internacionales (1) editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar