El FC Lada Toliatti (rusu: ФК «Лада» Тольятти ) ye un club de fútbol rusu de la ciudá de Toliatti, fundáu en 1970. El club apuesta los sos partíos como llocal nel estadiu Torpedu y xuega na Segunda División de Rusia, el tercer nivel nel sistema de lligues rusu.

FC Lada Toliatti
Situación
Estáu Rusia
Datos
Tipu club de fútbol
Fundáu en1970
Desapaecíu en 2010
Propietariu Bandera de ? AvtoVAZ (es) Traducir
Entrenador Bandera de Rusia Igor Kechayev
Categoría Liga de Fútbol Profesional de Rusia (es) Traducir
Instalaciones
Estadiu Torpedo Stadium (en) Traducir
Dueñu de AvtoVAZ (es) Traducir
Uniforme
Titular
Alternativu

Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata
Estadiu Torpedu del Lada Toliatti.

En marzu de 2010, el club foi escluyíu de la Segunda División, xunto a otru equipu de Toliatti, el FC Togliatti, y fundiéronse nel FC Akademiya Togliatti. Sicasí, el club actual y orixinal Lada Toliatti foi refundado en 2012 y siguió compitiendo.

Historia editar

El club foi fundáu en 1970 tres la fusión de dos equipos, el «Khimik» Tolyatti y el «Metallurg» Kuybyshev. El club resultante foi denomináu Torpedu Tolyatti y yera propiedá de la empresa d'automóviles VAZ. L'equipu xugó na Segunda Lliga Soviética hasta la disolución de la URSS. En 1988 el club pasó a llamase Lada pola marca d'automóviles de la fábrica VAZ.

Dende la so entrada na Primer División de Rusia en 1992, el Lada esperimentó una serie de movimientos nes divisiones. El club xugó na Lliga Premier de Rusia en 1994 y 1996, baxó a la Primer División en 1992-1993, 1995, 1997-1998, 2000-2003 y 2006, y na Segunda División en 1999 y 2004-2005. Los dos periodos na Lliga Premier nun tuvieron ésitu y el Lada terminó'l postreru. Sicasí, el Lada llegó a la semifinal de la Copa de Rusia 2002-03. El club nun llogró la llicencia de primer División y polo tanto fueron apostraos a la Segunda División en 2007.

En marzu de 2010, el club foi escluyíu de la Segunda División, xunto a otru equipu de Toliatti, el FC Togliatti. Por que la ciudá siguiera teniendo un equipu que pudiera competir, los dos equipos fundir nel FC Akademiya Togliatti.[1] Sicasí, el club actual y orixinal Lada Toliatti foi refundado en 2012 y siguió compitiendo. Sicasí, la cuestión del nome del equipu orixinal entá ye motivu de discutiniu.[2]

Xugadores editar

Actualizáu al 3 de setiembre de 2012, según RFS.

Nᵘ Nac. Posición Xugador Edá Procedencia
  POR Maksim Pavlov
  POR Oleg Sitnikov
  DEF Sergei Kirdyapkin
  DEF Mikhail Kuzyayev
  DEF Aleksandr Monov
  DEF Igor Ryzhkov
  DEF Aleksei Savelyev
  DEF Aleksandr Smirnov
  DEF Roman Teryokhin
  DEF Sergei Volosyan
  DEF Vladimir Yaroslavtsev
  DEF Yevgeni Zhikharev
  MED Karen Akopyan
  MED Aleksei Buryanov
  MED Leonid Shevchenko
  MED Aleksei Churavtsev
  MED Sergei Dzodziyev
  MED Konstantin Kaynov
  MED Rustam Kurbanadamov
  MED Valeri Lobanovskiy
  MED Maksim Malakhovskiy
  MED Sergei Nakhlyostkin
  MED Leonid Petrik
  MED Aleksei Pustozerov
  MED Maksim Tokarev
  MED Aleksei Vereshchak
  DEL Sergei Tyupikov

Xugadores notables editar

Los siguientes son xugadores notables que xugaron nel Lada. Los xugadores en negrina fueron internacionales colos sos países mientres xugaron col Lada.

Palmarés editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar