Gobiernu de Beiyang

El gobiernu de Beiyang (idioma chinu: 北洋政府; pinyin: běiyáng zhèngfǔ) o gobiernu de los señores de la guerra refierse colectivamente a una serie de rexímenes que gobernaron dende Beixín ente 1912 y 1928 nel Zhongnanhai. Foi reconocíu internacionalmente como'l llexítimu gobiernu de la República de China. El nome toma del Exércitu de Beiyang qu'apoderó la política col ascensu de Yuan Shikai que yera un xeneral nel gobiernu de la dinastía Qing. A pesar que cola muerte de Yuan en 1916 fraccionó l'exércitu en delles facciones rivales, el gobiernu tuvo siempres sol control de los xenerales de Beiyang con una fachada civil o "constitucional". Cualesquier facción que controlaba Beijing tenía un aura de llexitimidá, reconocencia diplomática, ente otres ventayes económiques.

Gobiernu Provisional de la República de China (1912-1913)
Gobiernu de Beiyang
(de 10 ochobre 1912 a 29 avientu 1928)
Gobiernu Nacionalista de la República de China
estáu desapaecíu
Cinco races so una unión escudu de Taiwán
Himnu nacional Canción a la nube auspiciosa (es) Traducir
Alministración
Capital Beixín
Forma de gobiernu Autocracia
Llingües oficiales chinu mandarín
Xeografía
Coordenaes 39°54′N 116°23′E / 39.9°N 116.38°E / 39.9; 116.38
Economía
Moneda yuan chino (es) Traducir y yuan (es) Traducir
Cambiar los datos en Wikidata
Bandera de la República de China mientres el Gobiernu de Beiyang, que representa de primeres de «cinco races so una unión».
Estandarte de la República de China mientres el Gobiernu de Beiyang.

Llocalmente, la so llexitimidá tuvo apostada col gobiernu del Kuomintang de Sun Yat-sen, basáu en Cantón dende 1917. El socesor de Sun, Chiang Kai-shek, lideró la Espedición al Norte ente 1926 y 1928, espulsó a los señores feudales Beiyang de Beixín y del Norte y Sur de China, llogrando la unificación y la reconocencia internacional del gobiernu nacionalista del Kuomintang basáu en Nankín.

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar