La lente de Fresnel, llamada asina pol so inventor, el físicu francés Augustin-Jean Fresnel, ye un diseñu que dexa la construcción de lentes de gran apertura y una curtia distancia focal ensin el pesu y volume de material que tendría d'usase nuna lente de diseñu convencional. Foi inventada en 1822 y probada per primer vegada al añu siguiente nel faru de Cordouan.[1]

Lente de Fresnel
Historia y usu
Orixe del nome Augustin Fresnel
Cambiar los datos en Wikidata

Cuando les lentes son grandes, la so grosez puede faese escesivu, faciendo la lente bien pesada y cara. En cuenta de ello, puede caltenese los radios de combadura de les lentes dixebrándoles n'aniellos circulares. La grosez de la lente en cada aniellu ye distintu, esaniciando la enorme espesura que tendría la lente de ser les sos superficies continues, ente que la superficie presenta un aspeutu gradiáu. Emplegar en lentes planes con formatu de tarxeta de creitu, llinternes de los faros, faros d'automóviles o otros vehículos, indicadores de direición, visores de realidá virtual, etc.

Referencies editar

  1. «Mémoire sur un nouveau système d'éclairage des phares» (francés). BibNum - FMSH Fondation Maison des Sciences de l'Homme. Consultáu'l 16 de marzu de 2015.

Ver tamién editar

Enllaces esternos editar