La Entidá de la ONX pa la Igualdá de Xéneru y el Empoderamiento de la Muyer, tamién conocida como ONX Muyeres (inglés: UN Women, francés: ONX Femmes) ye una entidá de la Organización de les Naciones Xuníes destinada a fomentar l'empoderamiento de la muyer y la igualdá de xéneru.

ONX Muyeres
organización establecía poles Naciones Xuníes
Llocalización
Sede Manhattan
Historia
Fundación2 xunetu 2010
Organigrama
Direutor executivu Sima Sami Bahous (30 setiembre 2021)
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

La so actual direutora executiva ye la sudafricana Phumzile Mlambo-Ngcuka.[1]

Historia editar

ONX Muyeres foi establecida en 2010 y empezó a operar en 2011.[2] La nueva entidá tuvo como oxetivu distintos estructures yá esistentes como la División pal Adelantu de la Muyer (DAW), l'Institutu Internacional d'Investigación y Capacitación pa la Promoción de la Muyer (INSTRAW), el Fondu de Desenvolvimientu de les Naciones Xuníes pa la Muyer (UNIFEM) y la Oficina de l'Asesora Especial en Cuestiones de Xéneru y Adelantu de la Muyer (OSAGI).[3]

La so primer direutora foi Michelle Bachelet, quien foi nomada nel cargu pol secretariu xeneral de la organización Ban Ki Moon el 14 de setiembre de 2010.[4][5] En marzu de 2013, Bachelet arrenunció a la direición executiva del organismu, pa postular nuevamente a la presidencia del so país na eleición de payares d'esi añu. Nel so reemplazu asumió la política sudafricana Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Direutores executives editar

Organización editar

Oficina de Sofitu Intergubernamental y Aliances Estratéxiques editar

Ta liderada pola ex direutora de la Oficina del Altu Representante pa los Países Menos Adelantraos, los Países en Desenvolvimientu ensin Mariña y los Pequeños Estaos Insulares en Desenvolvimientu, Lakshmi Puri (India), sol cargu de Subsecretaria Xeneral pa Sofitu Intergubernamental y Aliances Estratéxiques de ONX Muyeres, y qu'actúa en calidá d'Adxuntu de la Direutora Executiva.[6] Dientro del equipu de trabayu atópense:[7]

  • La ex Direutora de Comunicaciones del Ministeriu de Trabayu de Noruega, Kristin Hetle, quien se desempeña como direutora de la División d'Aliances Estratéxiques, Promoción y Defensa, Sociedá Civil, Comunicaciones y Movilización de Recursos.
  • L'ex subdireutor executivu de los Servicios d'Organización y Desenvolvimientu Institucional de UNIFEM y ex asesor superior de Programes na Oficina Rexonal de PNUD nos Estaos Árabes, Moez Doraid (Exiptu), quien ye Direutor de la División de Coordinación.

Oficina de Sofitu de Polítiques y Programes editar

Ta liderada por John Hendra (Canadá), sol cargu de subsecretariu xeneral pa Polítiques y Programes de ONX Muyeres, y qu'actúa en calidá d'adxuntu de la direutora executiva.[6]Dientro del equipu de trabayu atópense:[7]

  • La ex direutora de la Oficina d'Evaluación de PNUD Saraswathi Menon (India), que se desempeña como direutora de la División de Polítiques.
  • Gülden Türköz-Cosslett (Turquía) que se desempeña como direutora de la División de Sofitu a Programes, y que se desempeñaba como asesora cimera en Coherencia del Sistema y Xefa del Equipu de Transición de ONX Muyeres, en misión especial pa PNUD.

División de Xestión y Alministración editar

Dientro del equipu de trabayu atópense:[7]

Referencies editar

  1. «Secretary-Xeneral appoints Phumzile Mlambo-Ngcuka of South Africa Executive Direutor of the United Nations Entity for Gender Equality and Empowerment of Women (UN-Women)». Press release. United Nations (10 de xunetu de 2013).
  2. «Preguntes Frecuentes». unwomen.org. Archiváu dende l'orixinal, el 15 d'avientu de 2010. Consultáu'l 20 de payares de 2010.
  3. «Comunicáu conxuntu de DAW, INSTRAW, OSAGI y UNIFEM». unwomen.org (2 de xunetu de 2010). Archiváu dende l'orixinal, el 21 d'ochobre de 2010. Consultáu'l 20 de payares de 2010.
  4. «Reunión cola prensa del Secretariu Xeneral p'anunciar el nomamientu de la Sra. Michelle Bachelet como Direutora de ONX Muyeres». unwomen.org (14 de setiembre de 2010). Archiváu dende l'orixinal, el 1 de xineru de 2011. Consultáu'l 20 de payares de 2010.
  5. «Michelle Bachelet escoyida pa encabezar "ONX Muyeres"». BBC Mundo (14 de setiembre de 2010). Consultáu'l 20 de payares de 2010.
  6. 6,0 6,1 «Nomamientu de dos Subsecretarios Xenerales pa ONX Muyeres». unwomen.org (11 de marzu de 2011). Archiváu dende l'orixinal, el 23 d'abril de 2011. Consultáu'l 13 de xunetu de 2011.
  7. 7,0 7,1 7,2 «ONX Muyeres anuncia nomamientos na so Direición Cimera». unwomen.org (24 de xunu de 2011). Consultáu'l 13 de xunetu de 2011.
  8. Bibiana Aído, nomada conseyera de Bachelet en ONX Muyeres, 25/6/2011 - El País

Ver tamién editar

Enllaces esternos editar