Provincia de Hannover

La Provincia de Hannover (alemán: Provinz Hannover ) foi una provincia del reinu de Prusia y del Estáu Llibre de Prusia dende 1868 a 1946.

Reinu de Hannover
Provincia de Hannover
(de 20 setiembre 1866 a 23 agostu 1946)
Estáu de Hannover
provincia de Prusia (es) Traducir
Alministración
Estáu desapaecíuBandera de Imperiu alemán Imperiu alemán
Estáu desapaecíuBandera de Reinu de Prusia Reinu de Prusia
Capital Hannover
División
Xeografía
Coordenaes 52°22′N 9°43′E / 52.37°N 9.72°E / 52.37; 9.72
Superficie 38639 km²
Demografía
Población 3 476 056 hab. (1939)
Densidá 89,96 hab/km²
Cambiar los datos en Wikidata

Mientres la Guerra Austro-Prusiana, el reinu de Hannover intentó caltener una posición neutral, xunto con dellos miembros de la Confederación Xermánica. Dempués de que Hannover votara a favor de movilizar tropes de la Confederación contra Prusia el 14 de xunu de 1866, Prusia vio esti fechu como una causa abonda pa declara-y la guerra; el reinu de Hannover foi puestu disueltu y anexáu a Prusia. La riqueza privada de la destronada Casa de Hannover foi entós utilizada por Otto von Bismarck pa financiar los sos continuos esfuercios contra Lluis II de Baviera.

En 1946, l'alministración militar británica recreó'l estáu de Hannover con base nel antiguu reinu de Hannover; pero a los pocos años, tres los pidimientos alemanes, foi fundíu col nuevu estáu alemán (Bundesland) de Baxa Saxonia —xunto colos Estaos d'Oldemburgu, Brunswick, y Schaumburg-Lippe— cola ciudá de Hannover como capital del nuevu estáu.

Hannover, Oldenburgo, Braunschweig (1905).
Hannover, Schleswig-Holstein y pequeños estáu del norte d'Alemaña (1890).

Rexones de Hannover editar

 
Les seis rexones de Hannover.

Hannover foi subdividida en seis rexones primeramente denominaes Landdrostei[en], que fueron entamaes en gobernaciones prusianes estándar Regierungsbezirky el 1 d'abril de 1885.
  1) Aurich
  2) Osnabrück
  3) Stade
  4) Lüneburg (Lunenburg)
  5) Hildesheim
  6) Hanover

Presidentes de la provincia de Hannover editar

Los mandatarios a la cabeza de les provincies, escoyíos pol gobiernu central de Prusia, yeren denominaos Oberpräsident (Alto Presidente). L'executivu provincial, el Landesdirektor (direutor provincial), yera escoyíu pol parllamentu provincial (Provinziallandtag).

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar