Salman bin Ibrahim Al Jalifa

Shaikh Salman Bin Ibrahim Al-Jalifa (صورة الشيخ سلمان n'árabe; nacíu en Riffa, Baḥréin, 2 de payares de 1965) ye l'actual presidente de l'AFC. Foi escoyíu'l 2 de mayu de 2013, asocediendo a Zhang Jilong. Antes de ser escoyíu presidente de la AFC, foi presidente de la Federación de Fútbol de Baḥréin,[1] presidente de la Confederación Asiática de Fútbol Comisión Disciplinaria y Vicepresidente de la Comisión Disciplinaria de la FIFA.[2]

Salman bin Ibrahim Al Jalifa
senior vice president (en) Traducir FIFA, Suiza

8 abril 2018 -
David Chung
presidente Confederación Asiática de Fútbol, Malasia

2013 -
Zhang Jilong
presidente Federación de Fútbol de Baréin, Baḥréin

2002 - 2013
Vida
Nacimientu Riffa2 de payares de 1965 (58 años)
Nacionalidá Bandera de Baḥréin Baḥréin
Fíos/es 3
Pueblu Al Jalifa
Estudios
Estudios Universidad de Baréin (es) Traducir
Oficiu
Oficiu dirixente deportivufutbolista
Trayeutoria
Creencies
Relixón islam
Cambiar los datos en Wikidata

Antecedentes editar

Shaikh Salman Bin Ibrahim Al Jalifa ye un miembru de la familia real de Bahrein. Graduóse na Universidá de Bahrein en 1992 con una llicenciatura n'inglés sobre Lliteratura y Hestoria. Shaikh Salman tuvo arreyáu nel fútbol dende va munchos años, dende la década de 1980 cuando xugaba nel equipu xuvenil del equipu de Bahrein de la División I, Riffa Club.

Desque salió de Riffa Club pa centrase nos sos estudios académicos, Shaikh Salman ocupó cargos executivos nel BFA. En 1996 foi nomáu Presidente de la Seleición Nacional, escoyíu vicepresidente dos años más tarde y col tiempu aportó a presidente de l'Asociación de Fútbol en 2002. Tamién se desempeñó como Copresidente de la Comisión Disciplinaria en dellos torneos de la FIFA, como'l Mundial de la FIFA Copes, Sablera de la FIFA Torneos, Campeonatos de Clubes, etc. Tamién foi Vicepresidente de la Comisión Disciplinaria de la FIFA en Beixín en 2008.

Shaikh Salman tien trés fíos: dos fíos Sheikha Latifa que nació en 1994 y la Jequesa Aysha, nacida en 1998, y un fíu de Sheikh Isa que nació nel añu 2001.

Ver tamién editar

Referencies editar

  1. «Deporte Noticies: "Yo nun quiero ser la cabeza de la AFC» (inglés). Consultáu'l 10 de payares de 2014.
  2. . Consultáu'l 10 de payares de 2014.

Enllaces esternos editar


Predecesor:
Zhang Jilong
Presidente de la AFC
En funciones
Socesor:
'