Volgograd Arena

(Redirixío dende Volgográu Arena)

El Volgograd Arena (rusu: Волгоград Арена ) ye un estadiu de fútbol de la ciudá de Volgograd, Rusia. L'estadiu foi construyíu por cuenta de la designación de Rusia como país anfitrión de la Copa Mundial de Fútbol de 2018. La cortil empezó a construyise en 2014 nel sitiu nel que s'alzaba l'antiguu Estadiu Central nel que xugaba los sos partíos como llocal el Rotor Volgograd, que ye tamién quien usa'l nuevu estadiu. Tien una capacidá total de 45 500 espectadores sentaos y la máxima distinción de la UEFA.

Volgograd Arena
estadiu
Llocalización
PaísBandera de Rusia Rusia
Óblasts Óblast de Volgográu
Ókrug urbano (es) Traducir Volgograd Urban Okrug (en) Traducir
Gran ciudá Volgográu
Coordenaes 48°44′N 44°33′E / 48.73°N 44.55°E / 48.73; 44.55
Volgograd Arena alcuéntrase en Rusia
Volgograd Arena
Volgograd Arena
Volgograd Arena (Rusia)
Historia y usu
Copa Mundial de Fútbol de 2018
Dueñu Óblast de Volgográu
Deporte fútbol
Usuariu FC Rotor Volgogrado
Aforu 45 568
Categoría UEFA Categoría 4 4/4 estrellas
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

L'estadiu foi diseñáu pol FSUE de Moscú "Sport-Engineering", que ganó una competencia abierta. El contratista xeneral de la construcción ye Stroytransgaz.

El costo total del proyeutu, incluyíu'l trabayu de construcción real, primero foi envaloráu poles autoridaes llocales en 10 mil millones de rublos.[1] N'ochobre de 2014, el costo preliminar de la construcción del estadiu de Volgograd pa la Copa Mundial de Fútbol de 2018 envalorar en 17 mil millones de rublos.[2]

Más tarde, los medios escribieron en detalle sobre les fontes de financiamiento pa los preparativos de la Copa Mundial 2018 en Volgograd. Anuncióse que la mayoría de los fondos asignar del presupuestu federal, lo mesmo que de fontes extrapresupuestarias.[3] A partir d'avientu de 2016, el costo del estadiu, incluyíos los trabayos de construcción ya instalación y diseñu, foi de 16 367 mil millones de rublos.

La capacidá del estadiu va ser d'aproximao 45 mil asiento,[4] incluyendo 2.280 llugares pa la prensa y 640 asientos VIP,[5] 460 asientos pa representantes de grupos de población de baxa movilidá.

La principal distinción arquitectónica del Volgograd Arena ye'l teyáu atirantado más grande de Rusia, que va ser una especie de rueda de bicicleta fecha de cuerdes d'aceru d'alta resistencia. La forma cónica y decreciente de la fachada va asegurar l'allugamientu más compactu del estadiu nun llugar históricu. Los colores de les lones del aniellu del techu son blancos y azules, n'honor a los colores del Rotor Volgograd, el club más importante de la ciudá ya inquilín del estadiu.

La cortil cunta con 42 ascensores, de los que 24 son afechos pa discapacitaos. L'ornamientu que formen les estructures autoportantes de la fachada alude a la tradición llocal de la cestería y los fueos artificiales n'honor de la Victoria na Segunda Guerra Mundial.

L'estadiu acoyó'l 9 de mayu de 2018 la final de la Copa de Rusia, que foi apostada polos insólitos finalistes FC Tosno y el Avangard Kursk, qu'acabó con victoria de los primeres por dos goles a unu.[6] Yera la primer vegada que los equipos xugaben una final de copa. El Tosno, nesi momentu, yera penúltimu na Lliga Premier, y el Avangard militaba en segunda división.

Servicios pa espectadores editar

Los espectadores van tener accesu a los siguientes servicios adicionales:

  • Sofitu informativu brindáu por voluntarios Información (puntu de rexistru de menores, puntu pa dexar los coches de neñu, oficina d'oxetos perdíos).
  • Conseña.
  • Audioguías pa les persones invidentes o con problemes de visión.

Amás, les instalaciones tán dotaos d'elevadores, ramples y torniquetes pa los espectadores con movilidá amenorgada. Unu de los sectores de la gradería tas afechu pa persones con discapacidá.

Seguridá editar

Pal Campeonatu Mundial de Funbol-2018 l'estadiu va cuntar con sistemes d'alarma y avisu, detectores de metales, escáneres de líquidos peligrosos y sustancies esplosives y 30 puestos de vixilancia permanente.[7]

Eventos editar

Copa Mundial de Fútbol de 2018 editar

Esti estadiu va ser una de les sedes de la Copa Mundial de Fútbol de 2018. Allugara los siguientes partíos:

Fecha Fase Equipu Resultáu Equipu Espectadores
18 de xunu de 2018 Primera fase   Tunicia
'
  Inglaterra
'
22 de xunu de 2018 Primera fase   Nixeria
'
  Islandia
'
25 de xunu de 2018 Primera fase   Arabia Saudita
'
  Exiptu
'
28 de xunu de 2018 Primera fase   Xapón
'
  Polonia
'

Usu del estadiu dempués del Mundial-2018 editar

Una vegada rematáu'l Campeonatu, la instalación va utilizase como la sede principal del Club de Fútbol Rótor. Entama usásela tamién pa celebración d'eventos masivos culturales y deportivos, al igual que fiestes, esposiciones y conciertos. L'edificiu va allugar un ximnasiu.

Referencies editar

Enllaces esternos editar