Gustavia ye la ciudá capital de Saint-Barthélemy (tamién conocida como Saint Bart). Recibió'l so nome n'honor del Rei Gustavo III de Suecia, país que mientres parte de los sieglos XVIII y XIX alministró la isla.

Gustavia
Alministración
PaísBandera de Francia Francia
Coleutividá Saint-Barthélemy
Tipu d'entidá quartier of Saint Barthélemy (en) Traducir
Nome oficial Gustavia (fr)
Nome llocal Gustavia (fr)
Códigu postal 97133
Xeografía
Coordenaes 17°53′55″N 62°50′57″W / 17.8986°N 62.8492°O / 17.8986; -62.8492
Gustavia alcuéntrase en Saint-Barthélemy
Gustavia
Gustavia
Gustavia (Saint-Barthélemy)
Superficie 21 km²
Demografía
Población 9131 hab.
Porcentaxe 90.19% de Saint-Barthélemy
0.01% de Francia
Densidá 434,81 hab/km²
Más información
Fundación 1785
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

Saint-Barthélemy foi demandáu per primer vegada per Francia, en 1648. La islla dióse-y a Suecia en cuenta de los derechos comerciales en Gotemburgu en 1784 y Suecia fundó la Compañía de les Indies del oeste de Suecia. Espolletando mientres les guerres napoleóniques, los activos fueron baxos a partir d'entós, y la islla foi vendida a Francia en 1878.

El sitiu eventual de Gustavia foi llamáu primero Le Carénage dempués de que l'abelugu qu'apurre a los buques estropiaos. D'alcuerdu a los archivos el nome Gustavia apaeció ente 28 d'avientu 1786 y el 9 de febreru de 1787. Gustavia permanez como un reflexu de la dómina sueca. Trés fuertes construyíos a mediaos y finales del sieglu 17 la proteición del puertu: Oscar (enantes Gustav Adolf), Karl y Gustav. La Ilesia Episcopal Anglicana a la badea, foi construyíu en 1855.

Comodidaes editar

Los sitios de Fort Karl, con vistes a Shell Beach al sur de la ciudá, y Fort Gustav, na base del faru escontra'l norte, son bien populares ente los escursionistes. Fort Oscar, na punta de la península de Gustavia, alluga la Xendarmería. Hai un muséu a la fin de Victor Schoelcher Carretera na península. Gustavia tien dellos restoranes que sirven americanos, italianos, franceses y otros tipos d'alimentos. Gustavia tien munches boutiques d'alta gama que son una fonte esencial d'ingresos pa la isla, y unu de los la mayoría de los hoteles de luxu de clase alta de la isla.

Clima editar

El clima ye tropical con unes pequeñes variaciones na temperatura. Pequeña superficie de la islla de 24 quilómetros cuadraos déxa-y tomar ventaya del golpe nidio y prestoso de los vientos alisios. Les temperatures medies d'agua y aire muévense en redol a los 27 °C, y l'añu estremar en dos estaciones: una seca, conocida como la Cuaresma (Careme), y unu más húmedu pel hibiernu. Esta última temporada en conxuntos ente mayu y payares, y la siempres presente sol ta nubláu por pasaxes curtios de nubes d'agua con una curtia agua de 10 a 15 minutos. Acordies con el Sistema de clasificación de Köppen Clima Gustavia tien un clima tropical de sabana, embrivíu "Aw" nos mapes climáticos.[1]

Economía editar

La moneda oficial de Saint-Barthélemy ye l'euru.

Personalidaes editar

  • Eugénie Blanchard: foi la persona más vieya verificáu nel mundu nel momentu de la so muerte. Pasó la mayor parte de la so vida en Gustavia.

Ver tamién editar

Bibliografía editar

  • • Mémoire St Barth: bibliografía completa sobre la islla de Saint-Barthélemy y la so capital Gustavia

Referencies editar

Enllaces esternos editar


 
Artículu de traducción automática a partir de "Gustavia" que necesita revisión. Quita l'avisu cuando tea correxíu.