Islla de Lib

(Redirixío dende Islla Lib)

Lib (en marxalés Ellep, [ɛ̯ɛlʲːɛpʲ]) ye una islla nel Océanu Pacíficu. Pertenez al distritu llexislativu de la cadena Ralik dientro de les Islles Márxal. Tien un total de 0,93 km² de tierra. Los atolones más cercanos son los de Kwajalein y Namu.

Islla de Lib
Situación
Protectoráu Nueva Guinea Alemana
PaísBandera de les Islles Márxal Islles Márxal
Tipu islla
Parte de Islles Márxal
Asitiáu en Océanu Pacíficu
Coordenaes 8°18′47″N 167°22′40″E / 8.3131°N 167.3778°E / 8.3131; 167.3778
Islla de Lib alcuéntrase n'Islles Márxal
Islla de Lib
Islla de Lib
Islla de Lib (Islles Márxal)
Datos
Superficie 0,93 km²
Población 155
Llonxitú 1 km
Cambiar los datos en Wikidata

Lib tien estimada una población perriba los 100 habitantes, concentrándose toos ellos na fastera oeste de la islla. Nel estremu opuestu al asentamientu humanu y a 150 m de la playa nel interior de la islla, atópase un estanque natural que, por nun amosar impautu humanu dalu que comprometa la cronoloxía del sedimentu, ufre una perimportante información pa la reconstrucción de la hestoria climática llocal [1]. Tien una fondura media de 2,3 m.

Historia editar

El primer avistamientu de la islla rexistráu por europeos foi'l 8 de xineru de 1565 pol navegante español Alonso de Arellano al mandu del patache San Lucas. Foi denomada por Arellano como Los Nadadores. Nel so rellatu del descubrimientu, Arellano declaró que los habitantes de Lib taríen bien pa puxar per un remu por ser grandes y arrechos, y ser un pueblu guerreru y espertu n'aventar piedres con hondes. Tamién dixo que debíen pertenecer al diañu porque la so islla taba a mil llegües de tierra firme.

Educación editar

En Lib hai una Escuela d'Educación Primaria.

Referencies editar

Enllaces esternos editar