Jacques Brel

Jacques Brel (Schaerbeek, Bruxeles, 8 d'abril de 1929 - Bobigny, 9 d'ochobre 1978) yera un conocíu cantautor belxicanu en francés consideráu representante de la Chanson française.

Jacques Brel35mm film frames.svg
Jacques Brel (1962).jpg
Vida
Nome completu Jacques Romain Georges Brel
Nacimientu

Schaerbeek8  d'abril de 1929

[10]
Nacionalidá Bandera de Bélxica Bélxica
Muerte

Avicenne Hospital (en) Traducir9  d'ochobre de 1978

[9] (49 años)
Sepultura Calvary Cemetery (en) Traducir
Causa de la muerte cáncanu de pulmón
Familia
Hermanos/es
Estudios
Llingües francés
Neerlandés
Oficiu
Oficiu actor de cine, direutor de cine, actor, cantante, poeta, cantautor, compositor, escritor, guionista, músicuguitarrista
Trabayos destacaos Amsterdam
Les Bourgeois
Bruxelles
Ces Gens-Là
La Fanette
L'Ivrogne
Ne me quitte pas
Quand on n'a que l'amour
Marieke (es) Traducir
La Valse à Mille Temps (es) Traducir
Xéneru artísticu chanson
Instrumentu musical guitarra
voz
Discográfica Barclay
Philips
Universal Records
IMDb nm0107035
jacquesbrel.be
Cambiar los datos en Wikidata
Jacques Brel

DiscografíaEditar

  • Grand Jacques (1954)
  • Quand On n'a Que l'Amour (1957)
  • Au Printemps (1958)
  • La Valse à Mille Temps (1959)
  • Marieke (1961)
  • Les Bourgeois (1962)
  • Les Bonbons (1966)
  • Ces Gens-Là (1966)
  • Jacques Brel '67 (1967)
  • J'arrive (1968)
  • L'Homme de la Mancha (1968)
  • Ne me quitte pas (1972)
  • Les Marquises (1977)

FilmografíaEditar

DireutorEditar

  • Franz (1971)
  • Le Far West (1973)

ActorEditar

  • La Grande Peur de Monsieur Clément (1956)
  • Les Risques du Métier (1967)
  • Mon Oncle Benjamin (1969)
  • La Bande à Bonnot (dir Philippe Fourastié) (1969)
  • Les Assassins de l'Ordre (1971)
  • Mont-Dragon (1971)
  • Franz (1971)
  • L'Aventure, c'est l'Aventure (1972)
  • Le Bar de la Fourche (1972)
  • Le Far West (1973)
  • L'Emmerdeur (1973)

Enllaces esternosEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 9 abril 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. 2,0 2,1 Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.
  3. Afirmao en: SNAC. Identificador SNAC Ark: w6s58tw9. Apaez como: Jacques Brel. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  4. 4,0 4,1 Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 11427. Apaez como: Jacques Brel. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  5. 5,0 5,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 3126. Apaez como: Jacques Brel. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  6. 6,0 6,1 Afirmao en: Discogs. Identificador Discogs d'artista: 164263. Apaez como: Jacques Brel. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  7. 7,0 7,1 Afirmao en: Biographie Nationale de Belgique. Biographie nationale de Belgique ID: jacques-brel. Apaez como: Jacques Brel. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Data de publicación: 1866. Llingua de la obra o nome: francés.
  8. 8,0 8,1 Afirmao en: Munzinger-Archiv. Identificador Munzinger: 00000011794. Apaez como: Jacques Brel. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: alemán.
  9. 9,0 9,1 Afirmao en: Enciclopedia Brockhaus. Identificador de Brockhaus Enzyklopädie en línea: brel-jacques-romain-georges. Apaez como: Jacques Romain Georges Brel. Llingua de la obra o nome: alemán.
  10. Afirmao en: Store norske leksikon. Identificador Store norske leksikon: Jacques_Brel. Apaez como: Jacques Brel. Llingua de la obra o nome: Bokmål. Data de publicación: 1978.