Kasia Kowalska

Kasia Kowalska (13  de xunu de 1973Sulejówek (es) Traducir) ye una popular cantante, compositora y actriz polaca.

Kasia KowalskaPicto infobox music.png
Kasia Kowalska (2).jpg
Vida
Nacimientu

Sulejówek (es) Traducir13  de xunu de 1973

[1] (47 años)
Nacionalidá Bandera de Polonia Polonia
Familia
Casada con Kostek Joriadis
Oficiu
Oficiu cantante, lletrista, compositora de cantaresactriz
Xéneru artísticu pop
Instrumentu musical guitarra llétrica
voz
IMDb nm0468604
kasiakowalska.pl
Cambiar los datos en Wikidata
Kasia Kowalska (2015)
(2007).
Kasia Kowalska 2019

BiografíaEditar

La so carrera musical empezó na década de 1980 formando parte de numberoses bandes como Human, Fatum y los Talking Pictures. Años más tarde pudo editar el so primer trabayu en solitariu tituláu Gemini. Esto asocedía en 1994. Nel añu 1996 representa Polonia nel Festival del Cantar d'Eurovisión en Oslo cola tema Chcę znać swój grzech. Ese mesmu añu rueda una película de la que va interpretar la banda sonora. Tamién punxo voz na BSO d'El gorrumbu de Notre Dame. En 2001 foi nomada nos MTV Europe Music Awards na categoría de meyor artista polaca, nominación que finalmente ganó. Considerada como una de los meyores artistes nacionales, escribe toles lletres de los sos discos inspiraes nes sos esperiencies personales.


El 23 de xunetu de 2008, dio a lluz al so segundu fíu, Ignacy Ulanowski.

El so caberu álbum llanzóse'l 10 de payares y foi promovíu por Un Ty Czego Chcesz.

DiscografíaEditar

  • 1994 - Gemini (300.000 copies)
  • 1995 - Koncert Inaczej (200.000)
  • 1996 - Czekając na... (200.000)
  • 1998 - Pełna obaw (124.000)
  • 2000 - 5 (95.000)
  • 2002 - Antidotum (100.000)
  • 2004 - Samotna w wielkim mieście (70.000)
  • 2008 - Antepenultimate

PremiosEditar

  • 1994 - Greatest Hope of Polish Rock Scene
  • 1995 - Vocalista del añu
  • 1995 - Hit del añu
  • 1998 - Cantar del añu
  • 2001 - Meyor videu polacu
  • 2001 - Meyor artista polaca
  • 2002 - Álbum Rock del añu
  • 2002 - Artista del añu

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm0468604. Data de consulta: 19 xunetu 2016. Llingua de la obra o nome: inglés.

Enllaces esternosEditar