Abrir el menú principal

Kathryn Hahn (23 de xunetu de 1973) ye una actriz d'Estaos Xuníos. Interpretó a Lily Lebowski na serie de televisión Crossing Jordan.

Kathryn Hahn35mm film frames.svg
Kathryn Hahn – T'ruah 2016 Benefit Gala (26984778752).jpg
Vida
Nacimientu

Westchester Traducir23  de xunetu de 1973

(46 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Residencia Los Angeles
Familia
Casáu/ada con Ethan Sandler  (2002 -
Estudios
Estudios Yale School of Drama
Universidá Northwestern
Northwestern University School of Communication Traducir
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de teatru, actriz de televisión, actriz de cine y actriz de voz
IMDb nm1063517
Cambiar los datos en Wikidata

Primeros añosEditar

Hahn nació en Westchester, Illinois. Crióse en Cleveland, Ohio,[1] y tien ascendencia alemana, irlandesa y inglesa.[2] Asistió a la Northwestern University, onde llogró una llicenciatura en teatro enantes d'asistir a la Yale School of Drama. Hahn interpretó a Sally Bowles nel musical Cabaré y a Célimène en The Misanthrope.

Vida personalEditar

Kathryn Hahn casóse con Ethan Sandler el 3 de xineru de 2002. La pareya mora en Los Angeles y tien dos fíos xuntos, un varón, Leonard (nacíu'l 8 d'ochobre de 2006), y una muyer, Mae (nacida'l 27 de xunetu de 2009).[3] El so embaranzu con Leonard foi escritu na historia de Crossing Jordan, con Sandler representando al padre del ñácaru.

FilmografíaEditar

Películes
Añu Títulu Papel Notes
1999 Flushed
2003 How to Lose a Guy in 10 Days Michelle Rueben
2004 Win a Date with Tad Hamilton! Angelica
2004 Anchorman: The Legend of Ron Burgundy Helen
2004 Around the Bend Sarah
2004 Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie Helen
2005 A Lot Like Love Michelle
2006 The Holiday Bristol
2007 The Last Mimzy Naomi Schwartz
2008 Step Brothers Alice Huff
2008 Revolutionary Road Milly Campbell
2009 The Goods: Live Hard, Sell Hard Babs Merrick
2010 How Do You Know Annie
2011 Our Idiot Brother Janet
2012 Wanderlust Karen
2012 The Dictator Pregnant woman
2013 Afternoon Delight Rachel
2013 We're the Millers Edie Fitzgerald
2013 Bad Words Jenny Widgeon
2013 Secret Life of Walter Mitty Odessa Mitty
2014 This Is Where I Leave You Annie Altman
2014 Dark Around the Stars Judith
2014 D-Train Stacey
2014 The Visit TBA Post-producción
2015 Tomorrowland Ursula
2015 Len and Company Isabelle Post-producción
2015 She's Funny That Way Delta Simmons Post-producción
Televisión
Añu Títulu Papel Notes
2001–2007 Crossing Jordan Lily Lebowski Repartu principal; 104 episodios
2006 Four Kings Sharon 2 episodios
2010 Hung Claire 3 episodios
2011 Funny or Die Presents Huntress 2 episodios
2011 Traffic Light Kate 2 episodios
2011 Mad Love Linda Clay Episodiu: "Friends"
2011 Free Agents Helen Repartu principal; 8 episodios
2012, 2014 Parks and Recreation Jennifer Barkley 7 episodios
2012 Girls Katherine Lavoyt 4 episodios
2012 The Newsroom Carrie Episodiu: "I'll Try to Fix You"
2012 The Greatest Event in Television History Greta Strauss Episodiu: "Simon & Simon"
2012 Childrens Hospital Lamaze Teacher Episodiu: "Childrens Lawspital"
2012 Robot Chicken Episodiu: "Hemlock, Gin and Juice"
2013–2014 Kroll Show Madre de Mikey 3 episodios
2013 NTSF:SD:SUV:: Marge Episodiu: "TGI Murder"
2013 The Greatest Event in Television History Sara Rush Episodiu: "Too Close for Comfort"
2014 Bob's Burgers Jessica (voz) Episodiu: "Slumber Party"
2014 Chozen Tracy Cullens (voz) Repartu principal
2014 American Dad! Luli (voz) Episodiu: "Honey, I'm Homeland"
2014 Transparent Raquel Fein 5 episodios

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar