Llista d'asteroides/4801–4900

artículu de llista de Wikimedia
Artículu revisáu
Nome Designación
provisional
Data de descubrición Descubridor/es
4801 Ohře 1989 UR4 22 d'ochobre, 1989 A. Mrkos
4802 Khatchaturian 1989 UA7 23 d'ochobre, 1989 F. Börngen
4803 Birkle 1989 XA 1 d'avientu, 1989 J. M. Baur
4804 Pasteur 1989 XC1 2 d'avientu, 1989 E. W. Elst
4805 Asteropaios 1990 VH7 13 de payares, 1990 C. S. Shoemaker
4806 Miho 1990 YJ 22 d'avientu, 1990 A. Natori, T. Urata
4807 Noboru 1991 AO 10 de xineru, 1991 T. Kobayashi
4808 Ballaero 1925 BA 21 de xineru, 1925 K. Reinmuth
4809 Robertball 1928 RB 5 de setiembre, 1928 M. F. Wolf
4810 Ruslanova 1972 GL 14 d'abril, 1972 L. I. Chernykh
4811 Semashko 1973 SO3 25 de setiembre, 1973 L. V. Zhuravleva
4812 Hakuhou 1977 DL3 18 de febreru, 1977 H. Kosai, K. Hurukawa
4813 Terebizh 1977 RR7 11 de setiembre, 1977 N. S. Chernykh
4814 Casacci 1978 RW 1 de setiembre, 1978 N. S. Chernykh
4815 Anders 1981 EA28 2 de marzu, 1981 S. J. Bus
4816 Connelly 1981 PK 3 d'agostu, 1981 E. Bowell
4817 - 1984 DC1 27 de febreru, 1984 H. Debehogne
4818 Elgar 1984 EM 1 de marzu, 1984 E. Bowell
4819 Gifford 1985 KC 24 de mayu, 1985 A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin
4820 Fay 1985 RZ 15 de setiembre, 1985 C. S. Shoemaker
4821 Bianucci 1986 EE5 5 de marzu, 1986 G. DeSanctis
4822 Karge 1986 TC1 4 d'ochobre, 1986 E. Bowell
4823 Libenice 1986 TO3 4 d'ochobre, 1986 A. Mrkos
4824 Stradonice 1986 WL1 25 de payares, 1986 A. Mrkos
4825 Ventura 1988 CS2 11 de febreru, 1988 E. W. Elst
4826 Wilhelms 1988 JO 11 de mayu, 1988 C. S. Shoemaker
4827 Dares 1988 QE 17 d'agostu, 1988 C. S. Shoemaker
4828 Misenus 1988 RV 11 de setiembre, 1988 C. S. Shoemaker
4829 Sergestus 1988 RM1 10 de setiembre, 1988 C. S. Shoemaker
4830 - 1988 RG4 1 de setiembre, 1988 H. Debehogne
4831 Baldwin 1988 RX11 14 de setiembre, 1988 S. J. Bus
4832 Palinurus 1988 TU1 12 d'ochobre, 1988 C. S. Shoemaker
4833 Meges 1989 AL2 8 de xineru, 1989 C. S. Shoemaker
4834 Thoas 1989 AM2 11 de xineru, 1989 C. S. Shoemaker
4835 - 1989 BQ 29 de xineru, 1989 M. Iwamoto, T. Furuta
4836 Medon 1989 CK1 2 de febreru, 1989 C. S. Shoemaker
4837 Bickerton 1989 ME 30 de xunu, 1989 A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin
4838 Billmclaughlin 1989 NJ 2 de xunetu, 1989 E. F. Helin
4839 Daisetsuzan 1989 QG 25 d'agostu, 1989 K. Endate, K. Watanabe
4840 Otaynang 1989 UY 23 d'ochobre, 1989 Y. Oshima
4841 Manjiro 1989 UO3 28 d'ochobre, 1989 T. Seki
4842 Atsushi 1989 WK 21 de payares, 1989 S. Ueda, H. Kaneda
4843 Mégantic 1990 DR4 28 de febreru, 1990 H. Debehogne
4844 Matsuyama 1991 BA2 23 de xineru, 1991 S. Ueda, H. Kaneda
4845 Tsubetsu 1991 EC1 5 de marzu, 1991 K. Endate, K. Watanabe
4846 Tuthmosis 6575 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4847 Amenhotep 6787 P-L 24 de setiembre, 1960 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4848 Tutenchamun 3233 T-2 30 de setiembre, 1973 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4849 Ardenne 1936 QV 17 d'agostu, 1936 K. Reinmuth
4850 Palestrina 1973 UJ5 27 d'ochobre, 1973 F. Börngen
4851 Vodop'yanova 1976 US1 26 d'ochobre, 1976 T. M. Smirnova
4852 Pamjones 1977 JD 15 de mayu, 1977 N. S. Chernykh
4853 Marielukac 1979 ML 28 de xunu, 1979 C. Torres
4854 Edscott 1981 ED27 2 de marzu, 1981 S. J. Bus
4855 Tenpyou 1982 VM5 14 de payares, 1982 H. Kosai, K. Hurukawa
4856 Seaborg 1983 LJ 11 de xunu, 1983 C. S. Shoemaker
4857 Altgamia 1984 FM 29 de marzu, 1984 C. S. Shoemaker
4858 - 1985 UA 23 d'ochobre, 1985 J. Gibson
4859 Fraknoi 1986 TJ2 7 d'ochobre, 1986 E. Bowell
4860 Gubbio 1987 EP 3 de marzu, 1987 E. Bowell
4861 Nemirovskij 1987 QU10 27 d'agostu, 1987 L. G. Karachkina
4862 Loke 1987 SJ5 30 de setiembre, 1987 P. Jensen
4863 Yasutani 1987 VH1 13 de payares, 1987 S. Ueda, H. Kaneda
4864 - 1988 RA5 2 de setiembre, 1988 H. Debehogne
4865 Sor 1988 UJ 18 d'ochobre, 1988 T. Seki
4866 Badillo 1988 VB3 10 de payares, 1988 T. Kojima
4867 Polites 1989 SZ 27 de setiembre, 1989 C. S. Shoemaker
4868 Knushevia 1989 UN2 27 d'ochobre, 1989 E. F. Helin
4869 Piotrovsky 1989 UE8 26 d'ochobre, 1989 L. I. Chernykh
4870 Shcherban' 1989 UK8 25 d'ochobre, 1989 L. V. Zhuravleva
4871 Riverside 1989 WH1 24 de payares, 1989 M. Koishikawa
4872 Grieg 1989 YH7 25 d'avientu, 1989 F. Börngen
4873 Fukaya 1990 EC 4 de marzu, 1990 A. Sugie
4874 Burke 1991 AW 12 de xineru, 1991 E. F. Helin
4875 Ingalls 1991 DJ 19 de febreru, 1991 Y. Kushida, R. Kushida
4876 Strabo 1133 T-2 29 de setiembre, 1973 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4877 Humboldt 5066 T-2 25 de setiembre, 1973 C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
4878 - 1968 OF 18 de xunetu, 1968 C. Torres, S. Cofre
4879 Zykina 1974 VG 12 de payares, 1974 L. I. Chernykh
4880 Tovstonogov 1975 TR4 14 d'ochobre, 1975 L. I. Chernykh
4881 - 1975 XJ 1 d'avientu, 1975 C. Torres
4882 Divari 1977 QU2 21 d'agostu, 1977 N. S. Chernykh
4883 Korolirina 1978 RJ1 5 de setiembre, 1978 N. S. Chernykh
4884 Bragaria 1979 OK15 21 de xunetu, 1979 N. S. Chernykh
4885 Grange 1980 LU 10 de xunu, 1980 C. S. Shoemaker
4886 Kojima 1981 EZ14 1 de marzu, 1981 S. J. Bus
4887 Takihiroi 1981 EV26 2 de marzu, 1981 S. J. Bus
4888 Doreen 1981 JX1 5 de mayu, 1981 C. S. Shoemaker
4889 Praetorius 1982 UW3 19 d'ochobre, 1982 F. Börngen
4890 Shikanosima 1982 VE4 14 de payares, 1982 H. Kosai, K. Hurukawa
4891 Blaga 1984 GR 4 d'abril, 1984 Observatoriu Nacional de Bulgaria
4892 Chrispollas 1985 TV2 11 d'ochobre, 1985 CERGA
4893 Seitter 1986 PT4 9 d'agostu, 1986 E. W. Elst, V. G. Ivanova
4894 Ask 1986 RJ 8 de setiembre, 1986 P. Jensen
4895 Embla 1986 TK4 13 d'ochobre, 1986 P. Jensen
4896 Tomoegozen 1986 YA 20 d'avientu, 1986 T. Niijima, T. Urata
4897 - 1987 QD6 22 d'agostu, 1987 E. F. Helin
4898 Nishiizumi 1988 FJ 19 de marzu, 1988 C. S. Shoemaker
4899 Candace 1988 JU 9 de mayu, 1988 C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
4900 Maymelou 1988 ME 16 de xunu, 1988 E. F. Helin