Llista d'obispos d'Uviéu

artículu de llista de Wikimedia

L'arzobispu d'Uviéu ye un miembru del orde episcopal católicu d'España, xefe del arzobispáu d'Uviéu.

La llista d'obispos ye la siguiente:[1]

Nome Periodu Nota
Adulfo 802-812
Gomelo I 826-846
Serrano 846-868
Hermenegildo 869-891
Gomelo II 892-906
Flacino 907-912
Oveco 913-958
Diego de Hevia 958-971
Bermudo 975-992
Gudesteo 992-1012
Adaganeo 1013-1025
Ponce 1025-1035
Froilán 1035-1073
Arias Cromaz 1073-1094
Martín I 1094-1101
Pelayo 1101-1029
Alonso 1129-1142
Martín II 1143-1156
Pedro I 1156-1161
Gonzalo I 1162-1175
Rodrigo I 1175-1189
Menendo 1188-1189
Juan I 1189-1206
Rodrigo II 1207-1209
Juan II 1210-1243
Rodrigo III 1243-1249
Pedro II 1251-1269
Fernando Martínez 1269-1275
Álvaro 1275
Fredolo 1275-1284
Peregrino 1286-1290
Miguel 1290-1292
Fernando II 1293-1295
Fernando III 1295-1301
Fernando Álvarez de las Asturias 1302-1322
Pedro III 1322-1325
Odón 1325-1328
Juan III 1328-1334
Fernando V 1340-1341
Juan IV 1343-1345
Alonso II 1345-1348
Sancho I 1348-1369
Alonso III 1371-1377
Gutierre 1377-1389
Guillén de Monteverde 1389-1412
Diego Ramírez de Guzmán 1412-1441
García Enríquez Osorio 1441-1442 Nomáu arzobispu de Sevilla
Diego Rapado 1442-1444
Íñigo Manrique de Lara 1444-1457 Nomáu obispu de Coria
Rodrigo Sánchez d'Arévalo 1457-1467 Nomáu obispu de Zamora
Juan Díaz de Coca 1467-1470 Nomáu obispu de Calahorra
Alfonso de Palenzuela 1470-1475
Gonzalo de Villadiego 1475-1487
Juan Arias de Villar 1487-1498 Nomáu obispu de Segovia
Juan Daza 1498-1502 Nomáu obispu de Cartaxena
García Ramírez de Villaescusa 1502-1508
Valeriano Ordóñez Villaquirán 1508-1512
Diego de Muros 1512-1525
Francisco Fernández de Córdoba 1525-1527 Nomáu obispu de Zamora
Diego de Acuña 1527-1532
Fernando de Valdés 1532-1539
Martín Tristán Calvete 1539-1546
Cristóbal Rojas Sandoval 1546-1556 Nomáu obispu de Badayoz
Jerónimo Velasco 1556-1566
Juan Ayora 1567-1569
Gonzalo Solórzano 1570-1580
Francisco Antonio Orantes Vélez 1581-1584
Diego Aponte Quiñones 1585-1598 Nomáu obispu de Málaga
Gonzalo Gutiérrez Montilla 1598-1602
Alonso Martínez de la Torre 1603-1604
Juan Álvarez de Caldas 1605-1612 Nomáu obispu d'Ávila
Francisco de la Cueva 1612-1615
Alonso Martín de Zúñiga 1616-1623 Nomáu obispu d'Osma
Juan Torres de Osorio 1624-1627 Nomáu obispu de Valladolid
Juan Pereda y Gudiel 1627-1632
Martín Carrillo Alderete 1633-1636 Nomáu obispu d'Osma
Antonio Valdés Herrera 1636-1641 Nomáu obispu d'Osma
Bernardo Caballero Paredes 1642-1661
Diego Riquelme y Quirós 1661-1665 Nomáu obispu de Plasencia
Ambrosio Ignacio Spínola y Guzmán 1665-1667 Nomáu arzobispu de Valencia
Diego Sarmiento de Valladares 1668 Nomáu obispu de Plasencia
Alfonso de Salizanes y Medina 1669-1675 Nomáu obispu de Córdova
Alonso Antonio de San Martín 1675-1681 Nomáu obispu de Cuenca
Simón García Pedrejón 1682-1696
Tomás Reluz 1697-1706
José Fernández del Toro 1707-1719
Antonio Maldonado Minoja 1720-1722
Tomás José Ruiz Montes 1723-1724 Nomáu obispu de Cartaxena
José Hendaya Haro 1724-1729
Juan García Avello y Castrillón 1730-1744
Gaspar José Vázquez Tablada 1745-1749
Felipe Martín Ovejero 1750-1753
Juan Francisco Manrique de Lara 1754-1760 Nomáu obispu de Plasencia
Agustín González Pisador 1760-1791
Juan de Llano Ponte 1791-1805
Gregorio Hermida y Gamba 1806-1814
Gregorio Ceruelo de la Fuente 1815-1836
Ignacio Díaz Caneja 1848-1856
Juan de la Cruz Moreno y Maisonave 1857-1863 Nomáu arzobispu de Valladolid
José Luis Montagut Rubio 1863-1868 Nomáu obispu de Segorbe
Benet Sanz Forés 1868-1881 Nomáu arzobispu de Valladolid
Sebastián Herrero y Espinosa de los Monteros 1882-1883 Nomáu obispu de Córdova
Ramón Martínez Vigil 1884-1904
Francisco Javier Baztán y Urniza 1904-1920
Juan Bautista Luis y Pérez 1921-1934
Justo Antonino de Echeguren y Aldama 1935-1937
Manuel Arce Ochotorena 1938-1944 Nomáu arzobispu de Tarragona
Benjamín de Arriba y Castro 1944-1949 Nomáu arzobispu de Tarragona
Francisco Javier Lauzurica y Torralba 1949-1964 Nomáu arzobispu en 1954
Vicente Enrique y Tarancón 1964-1969 Nomáu arzobispu de Toledo
Gabino Díaz Merchán 1969-2002
Carlos Osoro Sierra 2002-2009 Nomáu arzobispu de Valencia
Jesús Sanz Montes 2010-Anguaño

ReferenciesEditar

  1. Arzobispado de Oviedo (ed.): . Consultáu'l 5 de payares de 2020.

BibliografíaEditar

  • Risco, Manuel (1789). [1] Tomu XXXVII (en castellán). Oficina de Blas Román.
  • Risco, Manuel (1793). [2] Tomu XXXVIII (en castellán). Oficina de Blas Román.
  • Risco, Manuel (1795). [3] Tomu XXXXIX (en castellán). Oficina de la viuda e hijo de Marín.