Los discípulos d'Emaus (Milán)

cuadru de Caravaggio

Los discípulos de Emaus ye unu de los cuadros de Caravaggio sobre la tema. Atoparse na Pinacoteca de Brera en Milán.

Obra artísticaLos discípulos d'Emaus
Cena in Emmaus - Supper at Emmaus
Tipos pintura
Artista Caravaggio
Añu 1606
Xéneru arte sacro
Estilu barrocu
Material pintura al oleu y Llenzu
Dimensiones 141 (Alçada) × 175 (Amplada) cm
Coleición Pinacoteca de Brera (es) Traducir (Milán)
Catalogación
Códigu muséu  2296
Cambiar los datos en Wikidata
Discipulos de Eumaus (Caravaggio), versión de Londres. 1601. National Gallery

Caravaggio pintó en 1606 una segunda versión de la Cena de Emaús, que güei s'atopa na Pinacoteca de Brera, Milán.

Ye un oleu práuticamente del mesmu altor (141 frente a los 140 cm de la versión de Londres), pero más estrechu (175 cm frente a los casi dos metros de la primera).

Comparando dambes pintures, resulta que los xestos de les figures tán más conteníos nesta segunda versión, faciendo que la presencia sía más importante que la interpretación. Esta diferencia posiblemente reflexe les circunstancies de la vida de Caravaggio nesi momentu (fuxera de Roma como proscritu dempués de la muerte de Ranuccio Tomassoni), o posiblemente, dempués d'entender el sentíu nel qu'evolucionaba'l so arte, llegara a reconocer, nesos cinco años que medien ente unu y otru cuadru, el valor de la sotileza.

Analís editar

La obra #entamar en 1606 pal marqués Patrizi. Foi pintada, con toa probabilidá, mientres la fuxida de Caravaggio de Roma, pos taba acusáu d'asesinar a Ranuccio Tomassoni mientres una engarradiella caleyera. Toos estos acontecimientos van dexar el so calquier na obra de Caravaggio, pos esti cuadru tien munchos de les traces estilístiques del periodu: amenorgamientu de naturaleces muertes, les cares adquieren la cualidá de paecer casi espectros nes solombres y tresfórmense en vives semeyes de los sentimientos y les enerxíes. La pincelada y la delicadeza de les tonalidaes dexen apreciar una obra cume del pensamientu artísticu de Caravaggio.

Europeana 280 editar

N'abril de 2016, la pintura Retrato de Goffredo Mameli foi escoyida como una de les diez más grandes obres artístiques d'Italia pel proyeutu Europeana.[1]

Referencies editar

Bibliografía utilizada editar