Muazzez Ersoy

cantante turca

Muazzez Ersoy, (Istambul, 9 d'agostu de 1958) nacida col nome de Hatice Yıldız Levent, ye una cantante turca.

Muazzez ErsoyPicto infobox music.png
Vida
Nacimientu

Estambul9  d'agostu de 1958

[2] (62 años)
Nacionalidá Bandera de Turquía Turquía
Estudios
Llingües Turcu
Oficiu
Oficiu cantante
Premios
Xéneru artísticu música clásica otomana (es) Traducir
Instrumentu musical voz
Discográfica Raks Müzik (es) Traducir
IMDb nm2879444
muazzezersoy.net
Cambiar los datos en Wikidata

Fía de Fatma Levent y Yasar Levent. Ersoy ye madre de Ender. En 2007, Muazzez Ersoy foi nomada «embaxadora de bona voluntá» del ACNUR (Altu Comisionado de les Naciones Xuníes pa los Refuxaos).[3][4]

DiscografíaEditar

  • 1991, Seven Olmaz Ki
  • 1992, Her Şeyim Sensin
  • 1993, Sizi Seviyorum
  • 1994, Sensizlik Bu
  • 1995, Nostalji
  • 1996, Nostalji 2
  • 1997, Nostalji 3
  • 1998, Nostalji 4-5-6
  • 1999, Nostalji 7-8-9
  • 2000, Nostalji 10-11-12
  • 2002, Senin İcin
  • 2004, Seni Seviyorum
  • 2006, Nankor
  • 2007, Kraliçeden Nostaljiler
  • 2010, Mozaik
  • 2013, Sarkılarla Xel
  • 2016, 90'dan Pop

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Internet Movie Database. Identificador IMDb: nm2879444. Data de consulta: 11 xineru 2016. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. Afirmao en: ČSFD. Identificador ČSFD de persona: 464349. Apaez como: Muazzez Ersoy. Llingua de la obra o nome: Checu. Data de publicación: 2001.
  3. ANCUR. «Osvaldo Laport: embaxador de bona voluntá del ACNUR». Consultáu'l 25 de xunu de 2015.
  4. Muazzez Ersoy. «Páxina oficial». Consultáu'l 25 de xunu de 2015.