Nicholas Brendon

Nicholas Brendon

Nicholas Brendon (12  d'abril de 1971Los Angeles), ye un actor, actor de televisión, actor de cine, actor de voz y guionista estauxunidense. Ye famosu pol so papel como Xander Harris en Buffy the Vampire Slayer.

Nicholas Brendon35mm film frames.svg
Nicholas Brendon 2011.jpg
Vida
Nacimientu

Los Angeles12  d'abril de 1971

[1] (49 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu actor, actor de televisión, actor de cine, actor de vozguionista
IMDb nm0107183
nickbrendon.com
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Brendon nació'l 12 d'abril de 1971 en Granada Hill, San Fernando Villay, en Los Angeles, xuntu col so hermanu ximielgu Kelly Donovan; tien amás dos hermanos menores. Cuando los sos padres, Bob y Kathy, divorciáronse, la so madre fixo axente de teatru.

Cursó los sos estudios en Canyons, na llocalidá de Santa Clarina. Decidió dedicase a actuar cuando una seria mancadura nel so brazu torgólu convertise en xugador profesional de béisbol, pero tuvo problemes de tartamudez.

Antes de consiguir el papel de Xander tuvo trece trabayos de los que foi despidíu. Empezara dende cero faciendo pequeños anuncios y trabayó tamién d'ayudante de producción. Al ser despidíu d'esti puestu, atopó a daquién que quería fotografia-y, lo que lu ayudar pa trabayar en series. A los venticinco años, dempués de solucionar el so problema de tartamudez, presentar a los castings de Joss Whedon pa trabayar na serie onde se daría a conocer, Buffy the Vampire Slayer. Consiguió'l papel de Xander Harris.

Tuvo casáu cola actriz Tressa Difiglia hasta'l 30 de Mayu de 2006, quien participó na película d'Amber Benson "Chance". Tamién dedica los sos esfuercios a la organización “Stuttering Foundation of America”.

FilmografíaEditar

Últimes apaicionesEditar

  1. Coherence (2013): James Ward Byrkit
  2. Ensin cita previa (2010): Lee McHenry, (4 episodios, 2010 - 2011).
  3. El Secretu del mio Vecín (2009): Brent.[2]
  4. Ensin rastru (2009): TV Series (1 episodiu).
  5. Mentes Criminales (2008-): Kevin Lynch (12 episodios).
  6. Alien Fire (2006) (TV): Jake Relm.
  7. Kitchen Confidential (2005) TV Series: Seth Richman.
  8. Unholy (2006): Lucas.
  9. Celeste in the City (2004) (TV): Dana.
  10. Buffy the Vampire Slayer: Chaos Bleeds (2003) (VG): Xander Harris.
  11. The Pool at Maddy Breaker's (2003) (TV).
  12. Demon Island (2002): Kyle.
  13. Buffy the Vampire Slayer (2000) (VG) (voice): Xander Harris.
  14. Psycho Beach Party (2000): Starcat.
  15. Buffy the Vampire Slayer (1997) TV Series: "Xander" Harris (145 episodios 1996 - 2003).
  16. Children of the Corn III: Urban Harvest (1995): Basketball Player One.

ProducciónEditar

  1. Unholy (2006) (posproducción).
  2. Demon Island (2002) (direutor de producción).
  3. Dave's World (1993) TV Series (asistente de producción).

Apaiciones como Nicholas BrendonEditar

  1. A&Y Biography: Buffy the Vampire Slayer (2003) (TV)
  2. 2002 Much Music Video Music Awards (2002) (TV)
  3. MTV Presents: Videos That Don't Suck (1998) (TV)

Apaiciones especiales en TVEditar

  1. "Biography": "Buffy the Vampire Slayer", el 14 de mayu de 2003.
  2. "Dave's World" nel episodiu: "Do the Write Thing" (3x5), el 18 d'ochobre de 1995.
  3. "Married... with Children" como "Guy In Ray-Ray's Gang" nel episodiu: "Hood in the Boyz" (8x2), el 12 de setiembre de 1993.

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: BD Gest'. Identificador BD Gest': 38720. Apaez como: Nicholas Brendon. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: francés.
  2. http://www.abandomoviez.net/db/pelicula.php?filme=13650

Enllaces esternosEditar