Palazzo del Cinema de Venecia

El Palazzo del Cinema ye la sede principal del Festival Internacional de Cine de Venecia y ta allugáu nel Lido de la ciudá de Venecia.

ConstrucciónEditar

Anque la primer edición de la Mostra tuvo llugar na terraza del Hotel Excelsior el 6 d'agostu de 1932, l'enorme ésitu creciente qu'adquirió'l Festival fixo necesariu edificar una sede propia que diera prestíu a tan importante eventu cinematográficu. L'encargáu de la obra foi l'inxenieru Luigi Quagliata, quien diseñó un edificiu de corte modernista que se construyó na mesma zona na que s'atopa en Casinò (obra del inxenieru Eugenio Mozzi).

El Palazzo ta compuestu d'un hall y de una sala de cine (la llamada Sala Grande). Debíu al ésitu del Festival, proyeutóse l'ampliación del edificiu en 1952. Esti proyeutu completu contemplaba l'ampliación de la Sala Grande, un teatru descubiertu, otra sala de cine adicional, oficines y servicios, pero finalmente namái se realizaron les obres d'ampliación de la sala y el teatru descubiertu.

Ampliación y RenovaciónEditar

Aun así, la estructura resultó claramente insuficiente de cara al creciente númberu d'espectadores y, d'esa forma, en 1991 y con ocasión de la XX Amuesa Internacional d'Arquiteutura presentóse un concursu pa la realización d'un proyeutu d'un nuevu Palazzo del Cinema. Nesti concursu prevía la baltadera del vieyu Palaciu, sacante la Sala Grande. El proyeutu ganador foi'l del arquiteutu español Rafael Moneo, pero l'altu costu que teníen les obres del nuevu edificiu fixeron que'l Conceyu de Venecia va abandonar la idea.

Estructures temporalesEditar

Amás del Palazzo, esisten otres estructures temporales que se llevanten añalmente pa la celebración del Festival de Cine. El Palagalileo, edificiu construyíu en 1991 nel llugar nel que s'atopaba'l teatru descubiertu, y el PalaBNL, una estructura que se llevanta añalmente dende 1999 sobre'l campu de rugby del "Quattro Fontane", son dos exemplos de llugares que s'usen pa la esposición de películes y documentales a lo llargo del Festival. Amás, dende 1999 tamién s'usen les instalaciones del Casinò .

Nuevos espaciosEditar

La necesidá de nuevu espaciu y la voluntá de reorganizar la área llevó en 2004 a la Fundación Biennale di Venezia a la presentación d'una nuevu concursu pal proyeutu d'un nuevu Palazzo del Cinema y l'adecuación del área estremera. El 26 de mayu de 2005, la Fundación anunció que'l concursu haber ganáu l'estudiu italianu "5+1" en collaboración col arquiteutu Rudy Ricciotti.