La sablera d'Aguiyón atopar nel conceyu asturianu de Cuaña, y mui cerca de la llocalidá de Cartavio. La sablera ye realmente un pedreru con forma de concha y ta cerca de la llocalidá de Lloza y tien un llargor d'unos 370-380 metros y un anchor medio d'unos 20 metros. Los sables son grises, de granu mediu y la peligrosidá de la sablera ye alta.

Sablera d'Aguiyón
Situación
País España
Autonomía Principáu d'Asturies
Provincia provincia d'Asturies
Conceyu Cuaña
Tipu sablera
Coordenaes 43°33′52″N 6°46′43″W / 43.564472°N 6.778564°O / 43.564472; -6.778564
Sablera d'Aguiyón alcuéntrase n'Asturies
Sablera d'Aguiyón
Sablera d'Aguiyón
Sablera d'Aguiyón (Asturies)
Datos
Cambiar los datos en Wikidata

Los accesos son piatonales y difíciles, menores d'un km y el so usu ye bien baxa. Los pueblos más cercanos son Lloza y Villalocay y pa llegar a ella hai que partir dende'l pueblu de Lloza. Dende ellí hai que tomar una pista terrosa que se dirixe a la sablera de Torbas hasta un encruz de caminos. Nesti sitiu hai unu d'ellos qu'onde s'empecipia'l descensu y va direutamente escontra'l mar. Llégase en cantu del peligrosu cantil, al qu'hai qu'emprestar especial atención al averase, dende onde se repara un panorama espectacular.

Ye una sablera solitaria pero tien una gran importancia pal ecosistema del llugar. Ta llindada al oeste pola punta del Palu». Pa los andarines tien el aliciente de que pela parte cimera del cantil pasa la sienda costera Y-9» que va dende Viavélez hasta Ortiguera. Otres actividaes posibles son la pesca submarina, submarinismu y la recreativa. Escarez de cualquier serviciu. [1]

Referencies editar

  1. Del Río, Alejandro (2013). Nobel: Guía total de les sableres d'Asturies. Asturies: Nobel, páx. 31. ISBN 978-84-8459-669-1.

Enllaces esternos editar