Abrir el menú principal

Shawnee Smith (n. Orangeburg; 3 de xunetu de 1969) ye una actriz d'Estaos Xuníos. Tuvo papeles secundarios en delles películes como Armageddon o Leaving Las Vegas. L'ésitu llegó-y pol so papel de Linda na sitcom de CBS Becker. En cine, el so papel más destacáu ye'l de Amanda Young na saga de terror Saw. Dende 2012 protagoniza la serie de televisión de Comedia tresmitida por FX Anger Management xunto a Charlie Sheen y Selma Blair.

Shawnee Smith
Shawnee Smith gfdl.png
Vida
Nacimientu

Orangeburg3  de xunetu de 1969

(50 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Oficiu
Oficiu actriz de televisión, actriz de cine, cantante, actriz de teatru, compositora de cantares, actriz, cantautora, presentadora, productora y baillarina
Xéneru artísticu Rock
Instrumentu musical voz
Creencies
Partíu políticu Partíu Republicanu de los Estaos Xuníos
IMDb nm0809938
smithandpyle.com/
Cambiar los datos en Wikidata

FilmografíaEditar

  • Annie (1982) .... Dancer
  • Crime of Innocence (1985) .... Jodi Hayward
  • Iron Eagle (1986) .... Joenie
  • Easy Prey (1986) (TV) .... Tina Marie Risico
  • Summer School (1987) .... Rhonda Altobello
  • Bluegrass (1988) (TV) .... Alice Gibbs
  • I Saw What You Did (1988) (TV) .... Kim Fielding
  • The Blob (1988) .... Meg Penny
  • Who's Harry Crumb? (1989) .... Nikki Downing
  • A Brand New Life (1989) TV Series .... Amanda Gibbons
  • Desperate Hours (1990) .... May Cornell
  • The Stand (1994) (mini) TV Series .... Julie Lawry
  • Leaving Las Vegas (1995) .... Biker Girl
  • The X-Files (1995) TV Series .... Jesse O'Neil (1 episodiu)
  • The Shining (1997) (mini) TV Series .... Waitress (3 episodios)
  • Armageddon (1998) .... Redhead
  • Carnival of Souls (1998) .... Sandra Grant
  • Becker (1998-2004) (TV) .... Linda *[[Saw

(película)|Saw]] (2004) .... Amanda Young

VideoxuegosEditar

Lollipop Chainsaw (2012): Voz De Mariska

Enllaces esternosEditar