Templu Putuo Zongcheng

El templu Putuo Zongcheng asitiáu na llocalidá de Chengde, na provincia china de Hebei, ye un templu budista de la dinastía Qing, construyíu ente 1767 y 1771 mientres el reináu del emperador Qianlong.

Residencia de monte y templos vecinos en Chengde
Patrimoniu de la HumanidáUNESCO
Vista del Templu Putuo Zongcheng.
Llugar  China
Criterios Cultural: ii, iv
Referencia 703
Inscripción 1994 (XVIII Sesión)
Área Asia y Oceanía
Cambiar los datos en Wikidata
Edificiu Cihangpudu.

Atópase cerca de la residencia de monte de Chengde que s'haya al sur. Xunto col Templu Puning ye unu de los ocho templos esteriores de la ciudá. Construyóse siguiendo'l modelu del Palaciu de Potala, antiguu santuariu del Dalái Lama nel Tíbet, polo que dacuando se -y llama'l pequeñu Potala. La so arquiteutura ye un amiestu d'estilos chinu y tibetanu. El templu ocupa una superficie de 220.000 m², lo que-y convierte n'unu de los mayores de China. La mayoría de les sos sales y pabellones tán cubiertos por teyaos fechos con cobre y oru lo qu'añade rellumanza al llugar.

Historia editar

N'orixe, el templu construyir n'honor a Qianlong pa conmemorar la so nacencia según por que la provincia de Hebei tuviera un templu d'igual tamañu y rellumanza del qu'esistía nel Tíbet. Amás de desempeñar funciones relixoses y festives, el templu foi'l llugar nel que l'emperador recibía a les delegaciones de les distintes etnies qu'habitaben nel so imperiu. En contraste col bullicio de Beixín, la capital, Putuo Zongcheng yera un llugar sele que sirvía tamién pa entamar partíes de caza pal emperador y los sos güéspedes.

Dende 1994, la residencia de monte de Chengde y los ocho templos esteriores figuren el la llista del Patrimoniu de la Humanidá ellaborada pola Unesco.[1]

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar