Abrir el menú principal

The Troggs ye una banda de música beat procedentes de Andover, Hampshire, n'Inglaterra. Nos años 1960 gociaron de la so dómina d'oru. La banda denominóse primeramente "The Troglodytes" (los troglodites). El so cantar más famosu ye «Wild Thing» del añu 1966.

IntegrantesEditar

HistoriaEditar

Los Troggs  formar en 1964 y consiguieron un contratu col mánager de The Kinks, Larry Page (músicu) en 1965. Grabaron el so trabayu col sellu discográficu de Page, Page One Records, y Page unvió-yos a la casa CBS pa  el so primera senciellu "Lost Girl".[1] El so ésitu más popular foi "Wild Thing", escritu por Chip Taylor, qu'algamaría'l númberu 2 nes llistes britániques y el númberu 1 nes llistes norteamericanes (xunetu de 1966). Gracies a una combinación d'un riff pegadizu y una llírica coqueta llueu se convertiría nun estándar nel rock de garage.

Otros ésitos fueron «With a Girl Like You» (xunetu de 1966), «I Can't Control Myself» (setiembre de 1966) y «Any Way That You Want Me» (avientu de 1966). Los Troggs  antemanar colos sos mayoritariamente sencielles y agresivos cantares a lo que sería la música punk rock. Con «Love Is All Around» y «Night of the Long Grass» collecharon ésitos en 1967 na entós popular música sicodélica.

Por falta d'ésitos la banda #eslleir en marzu de 1969.[1] Ronnie Bond foi'l primeru que probó suerte en solitariu col senciellu «Anything For You», en marzu de 1969. A él siguiólu Reg Presley con Lucinda Lee un mes más tarde. Chris Britton publicó'l so álbum en solitariu As I Am esi mesmu añu. La banda volvió xuntase esi mesmu añu col baxista de Plastic Penny, Tony Murray, que sustituyiría a Staples, y en 1974 trabayaron de nuevu pa Larry Page, entós cola discográfica Penny Farthing Records. La versión del cantar de los Beach Boys «Good Vibrations» y una versión reggae de «Wild Thing» nun tuvieron ésitu.

En 1992 los Troggs grabaron cola ayuda de R.Y.M. un álbum tituláu Athens Andover que llogró una bona crítica, anque los cantares nunca se tocaron en direutu. Pal álbum Larry Page reactivó'l so sellu Page One Label.

Los Troggs siguen n'activu, a pesar de que trés de los miembros fundadores: Ronnie Bond (1992), Dave Wright (2008) y Reg Presley (2013) finaron.

Versiones de los sos trabayosEditar

La versión más conocida de «Wild Thing» #realizar Jimi Hendrix en 1967 nel Monterey Pop Festival.

La banda británica de pop rock Fancy algamó en 1974 cola so versión de «Wild Thing» un puestu ente los 20 más vendíos de les llistes de EE.UU.

En 1994 #popularizar de nuevu la so tema «Love Is All Around» de 1968 gracies a la banda escocesa Wet Wet Wet que se caltuvo como númberu 1 nes llistes britániques mientres 15 selmanes.

DiscografíaEditar

ÁlbumesEditar

  • From Nowhere (1966)
  • Trogglodynamite (1967)
  • The Best Of The Troggs (1967)
  • Cellophane (1967)
  • The Best Of The Troggs Vol 2 (1968)
  • Mixed Bag (1968)
  • The Troggs (1975)
  • The Troggs Tapes (1976)
  • Black Bottom (1981)
  • Au (1989)
  • Athens Andover (1992)

SenciellosEditar

  • Lost Girl (1966)
  • Wild Thing (1966)
  • With A Girl Like You (1966)
  • I Can't Control Myself (1966)
  • Anyway That You Want Me (1966)
  • Give It To Me (1967)
  • Night Of The Long Grass (1967)
  • Hi Hi Hazel (1967)
  • Love Is All Around (1967)
  • Little Girl (1968)
  • Surprise, Surprise (1968)
  • You Can Cry If You Want To (1968)
  • Hip Hip Hooray (1968)
  • Jingle Jangle (1969)
  • That's What You Get Girl (1969)
  • Evil Women (1970)
  • Easy Lovin' (1970)
  • Lover (1970)
  • The Raver (1970)
  • Lazy Weekend (1971)
  • Everything's Funny (1972)
  • Listen To The Man (1973)
  • Strange Movies (1973)
  • Good Vibration (1974)
  • Wild Thing (1975)
  • Summertime (1975)
  • Satisfaction (1975)
  • I'll Buy You An Island (1976)
  • Feeling For Love (1977)
  • Just A Little To Much (1978)
  • Coz We're Dancing (1980)
  • Black Bottom (1982)
  • Every Little Thing (1984)
  • Wild Thing (1991)
  • With A Girl Like You (1991)
  • Don't You Know (1992)
  • Together/Crazy Annie/Tuned Love (1992)
  • Let's Drink A Toast (1998)

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 (2002) The Great Rock Discography, 6th edn.. Canongate. ISBN 1-84195-312-1.

Enllaces esternosEditar