Xunta d'Altu Nivel de l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes sobre'l SIDA

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes decidió convocar una Xunta d'Altu Nivel de l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes sobre'l SIDA del 8 al 10 de xunu de 2011.

Xunta d'Altu Nivel de l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes sobre'l SIDA

La cinta colorada ye'l símbolu internacional de la llucha contra'l SIDA.
Periodu de celebración Del 8 al 10 de xunu
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

El 20 d'avientu de 2010 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolvimientu 65/180 decidió convocar una Xunta d'Altu Nivel de l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes sobre'l SIDA del 8 al 10 de xunu de 2011.[1]

Trescurríos trenta años de la esistencia de la epidemia de SIDA, y dempués de diez años del finxu históricu que supunxo la celebración de la Sesión especial de l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes sobre'l VIH/SIDA, el mundu volverá axuntase pa estudiar los progresos alcanzaos y trazar el cursu que va tomar la respuesta mundial al SIDA nel futuru mientres la Xunta d'altu nivel de l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes 2011, que va tener llugar ente'l 8 y el 10 de xunu en Nueva York.

Espérase que los Estaos Miembros aprueben una nueva Declaración que va reafitar los compromisos asumíos nel presente y, gracies a la cual, va establecese un conxuntu d'aiciones que van contribuyir a emponer y a sostener la respuesta mundial al SIDA.

Les pruebes disponibles no que se refier a la respuesta a la enfermedá nunca fueron tan convincentes. Los nuevos datos recoyíos por ONUSIDA demuestren claramente que se tán consiguiendo continues meyores en pro de la consecución de cero nueves infeiciones, cero discriminaciones y cero muertes rellacionaes col SIDA, per mediu del accesu universal a la prevención, el tratamientu, l'atención y el sofitu rellacionaos col VIH.

Tou lo consiguío hasta agora ye real, pero tratar de resultancies fráxiles y, amás, inda nun foi posible llegar a toles persones que precisen ayuda: esisten 10 millones de persones qu'inda esperen poder recibir tratamientu contra'l VIH. Entá más, per cada persona qu'empieza'l tratamientu, dos contraen la infeición pol virus. Per otra parte, l'estigma y la discriminación siguen representando importantes torgues nel camín.

Acelerar el progresu va suponer cuntar con una solidaridá y un asociacionismo a nivel mundial, especialmente nestos tiempos d'austeridá fiscal. Los países, pela so parte, pueden aprovechar nueves oportunidaes y retos al traviés de cuestiones tales como mecanismos de financiamientu innovadores, la tresferencia de teunoloxíes y l'integración del SIDA y la salú xunto con otros servicios.

La xunta d'altu nivel sobre'l SIDA 2011 constitúi una oportunidá mundial única por que los asociaos axúntense ya impulsen el programa del sida escontra alantre.

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar

Recursos adicionales
Materiales d'antecedentes