Añu Internacional de les Cooperatives

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes proclamó'l 2012 como l'Añu Internacional de les Cooperatives .

Añu Internacional de les Cooperatives
Periodu de celebración 2012
Llugar de celebración Añu Internacional
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

L' Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes proclamó'l 2012 como l'Añu Internacional de les Cooperatives.[1]

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes proclamó'l 2012 como l'Añu Internacional de les Cooperatives y resaltó la contribución de les cooperatives al desarrollu económicu y social, especialmente'l so impautu nel amenorgamientu de la probeza, la creación d'empleos y l'integración social.

Col lema «Les empreses cooperatives ayuden a construyir un mundu meyor», l'Añu Internacional de les Cooperatives tien trés oxetivos principales:

  1. Crear mayor conciencia:
Crear mayor conciencia del públicu sobre la contribución de les cooperatives al desarrollu económicu y social, y al llogru de los Oxetivos de Desarrollu del Mileniu.
  1. Promover la crecedera:
Fomentar la constitución y la crecedera de cooperatives, compuestes de persones ya instituciones, pa encetar les sos necesidaes económiques mutues amás de llograr una plena participación económica y social.
  1. Establecer polítiques fayadices:
Afalar a los gobiernos y organismos reguladores a implementar polítiques, lleis y normatives que favorezan la constitución y la crecedera de les cooperatives.
Al crear conciencia sobre les cooperatives, l'Añu va contribuyir a fomentar el sofitu y desarrollu d'empreses cooperatives compuestes de persones y les sos comunidaes.

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar