Aerodramus salangana

especie de páxaru

La salangana de la Sonda (Aerodramus salangana) [2] ye una especie d'ave apodiforme de la familia Apodidae, endémica de les islles de la Sonda. Dellos taxónomos considerar una subespecie de salangana de Vanikoro.

Aerodramus salangana
Estáu de caltenimientu
Esmolición menor (LC)
Esmolición menor (IUCN 3.1)[1]
Clasificación científica
Reinu: Animalia
Filu: Chordata
Clas: Aves
Orde: Apodiformes
Familia: Apodidae
Xéneru: Aerodramus
Especie: A. salangana
(Streubel, 1848)
Sinonimia
Collocalia salangana
Aerodramus vanikorensis salangana
Collocalia vanikorensis salangana
Consultes
[editar datos en Wikidata]

Sinonimia editar

  • Collocalia salangana
  • Aerodramus vanikorensis salangana
  • Collocalia vanikorensis salangana

Distribución editar

Estiéndese poles selves de les islles de la Sonda occidentales. Alcuéntrase nel norte de Borneo, Xava, esti de Sumatra y les pequeñes islles frente a les sos costes, amás de Natuna y les islles Derawan. [3]

Referencies editar

  1. BirdLife International (2012). «'Collocalia salangana'» (inglés). Llista Roxa d'especies amenazaes de la UICN 2012.1. Consultáu'l 18 de xineru de 2013.
  2. Bernis, F; De Juana, E; Del Hoyo, J; Fernández-Cruz, M; Ferrer, X; Sáez-Royuela, R; Sargatal, J. «Nombres en castellano de las aves del mundo recomendados por la Sociedad Española de Ornitología (Quinta parte: Strigiformes, Caprimulgiformes y Apodiformes)». Ardeola. Handbook of the Birds of the World (Madrid: SEO/BirdLife) 47 (1):  páxs. 123-130. ISSN 0570-7358. https://www.seo.org/wp-content/uploads/tmp/docs/vol_47_1_quinto.pdf.  Consultáu'l .
  3. Mapa de distribución en IUCN

Enllaces esternos editar