Alyssa Sutherland

Alyssa Sutherland (23 de setiembre de 1982 en Brisbane) ye una modelu y actriz australiana, reconocida pol so papel protagonista interpretando a Eve Copeland na serie de televisión de Netflix basada na novela del mesmu nome de Stephen King y a Aslaug na serie Vikings

Alyssa Sutherland35mm film frames.svg
Vida
Nacimientu

Brisbane23  de setiembre de 1982

[1] (39 años)
Nacionalidá Bandera de Australia Australia
Familia
Casada con Laurence Shanet  (2012 -
Oficiu
Oficiu actriz, modeluactriz de cine
Altor 180 cm
IMDb nm1451415
Cambiar los datos en Wikidata

CarreraEditar

Sutherland nació en Brisbane, Australia.[2] La so carrera nel modelaxe empecipió cuando ganó un certame entamáu pola revista Girlfriend en 1997. Gracies a ello, Alyssa llogró un contratu cola prestixosa revista Vogue nel so país natal.[3]

La so carrera como actriz inclúi papeles en películes como The Devil Wears Prada, Day on Fire y Don't Look Up y nes series de televisión New Amsterdam y The Mist. Tamién foi parte del repartu de la serie Vikings de History Channel.[4][5]

FilmografíaEditar

Cine
Añu Títulu Rol Notes
2006 The Devil Wears Prada Clacker
2006 Day on Fire
Televisión
Añu Títulu Rol Notes
2008 New Amsterdam Alice Episodiu: "Legacy"
2008 Huge Izzy
2011 Law & Order: Special Victims Unit Kate Episodiu: "Bang"
2013–16 Vikings Aslaug 35 episodios
2015 Australia's Next Top Model Ella mesmu Episodiu: "Finale"
2017 The Mist Eve Copeland 10 episodios

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: ČSFD. Identificador ČSFD de persona: 95590. Apaez como: Alyssa Sutherland. Llingua de la obra o nome: Checu. Data de publicación: 2001.
  2. «The Tribal Mind: Vikings queen stand up for her lines». The Sydney Morning Herald. 2015. http://www.smh.com.au/entertainment/tv-and-radio/the-tribal-mind-vikings-queen-stand-up-for-her-lines-20150313-13zdhu.html. Consultáu 'l 2015. 
  3. Alyssa Sutherland Vogue. Consultáu'l 29 d'agostu de 2017.
  4. 'Vikings' season finale: Mysterious beauty tempts Ragnar. 25 d'abril de 2013. http://insidetv.ew.com/2013/04/25/vikings-season-finale-exclusive-video-interview-alyssa-sutherland/. Consultáu 'l 25 d'abril de 2013. 
  5. Sutherland weds her man in Thailand. Herald Sun. 2012. http://www.heraldsun.com.au/entertainment/sutherland-weds-her-man-in-thailand/story-y6frf96x-1226281071638. Consultáu 'l 2015. 

Enllaces esternosEditar